Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жените флиртуват по мъжки

08 Март 2010 / 15:03:26  GRReporter
883 прочитания

На 8 март празнува всяка жена – съпруга, дъщеря, сестра, майка, приятелка, любима, и е ден, в който празнуваме силата на духа и красотата на жените. Всеки ден може да е ден на жената, но веднъж в годината се дава възможност на всички да я почетат. Историята на празника започва отпреди повече от 100 години, когато 20 000 работнички във фабрика за платове в Ню Йорк излизат по улиците на града и принуждават работодателите си да им намалят работното време и да им увеличат заплатите. Тогава, когато все още синдикатите са били забранени, това движение на жените е описано по-късно от политическите и историческите анализатори като най-успещното, най-повратното и най-прогресивното в 20 век. В 21 век предизвикателствата пред жените не са престанали да съществуват и има още много, което да бъде постигнато.

„Жените са поели да играят в живота си множество роли. За да успеят да се справят и да бъдат добри в това, което се изисква от тях както в семейството, така и във връзка с кариерата им или в социалния им живот, те са длъжни да вземат назаем черти, които са характерни и считаме, че повече пасват на мъжете”, се казва в статия на вестник Та неа, в която по случай Международния ден на жената се споменава, че гъркините са успели да се отърсят от много табута в секса.

Актьорът Панос Влахос твърди, че е убеден, че жените вече се държат като мъжете по време на свалка. Този резултат произтича и от изследване направено от Андрологичния институт и Института за сексуално здраве на жената в цяла Гърция сред 1800 жени на възраст между 35 и 45 години. Според проучването сексуалното поведение на жените почти се припокрива с това на мъжете: те считат, че любовният им живот е от най-голямо значение и казват, че нямат закостенели представи. Също така, според тях сексуалният им живот е важен параметър за качеството на живот и за здравето.

Според проучването, жените не се водят толкова много от логиката, колкото личи на пръв поглед, а ги привлича също толкова колкото и мъжете тялото и външния вид. Повече от разпитаните жени са заявили своите предпочитания към добре оформените прасци, силния гръб, краката и плешките.

„Колкото по-образована е една жена толкова по-малко резерви има и затова успява да си присвои мъжкото сексуално поведение. И това е справедливо, защото така се постига истинско и всеобщо равенство, което беше едно парче от мозайката, което ни липсваше” обяснява за вестник Та Неа координаторът на проучването Костас Константинидис, председател на Дружеството за изследване на човешката сексуалност.

„Днес има жени, които са независими, автономни и главатари в играта. Най-важната причина за това е икономическата независимост, която жената се стреми да постигне и от която има нужда, и оттам произтича и равенството. Тя винаги е произвеждала толкова, колкото и мъжът, само че сега си иска и съответното заплащане за труда си” казва психоложката Елеана Елевтериу.

 

 

Категории: Общество 8 март жени флирт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus