Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жена е замесена в убийството на Андис Хадзикостис?

22 Януари 2010 / 12:01:49  GRReporter
908 прочитания

Все по-сложен изглежда пъзелът от поръчители и извършители на убийството на кипърския медиен бос Андис Хадзикостис. Полицията арестува още две лица, за които се предполага, че стоят зад организирането на убийството.

Първоначално бяха задържани трима души – извършителят на убийството, неговият спътник и човекът, който ги е информирал за часа, в който Хадзикостис е тръгнал към дома си. Вчера полицаите задържаха още двама души, които ще бъдат отведени пред прокурор. Новината за новите арести съобщи заместник-министърът на обществения ред и търговски министър Андонис Пасхалидис. Той не спомена имената на арестуваните. Според непотвърдена информация става дума за бивша телевизионна водеща на притежавания от Хадзикостис канал „Сигма” и нейния брат. Очаква се да бъде извършен арест и на още едно лице.

Елена Скордели е работела преди време във вестник „Симерини”, собственост на холдинга „ДИАС”, а след това е била водеща на новини в канал „Сигма”. Преди време Хадзикостис я освободил от работа. Впоследствие Скордели закупила голям брой акции от холдинга „ДИАС”.  Скордели бе разпитана само ден след убийството на Хадзикостис, но тогава полицаите я пуснаха на свобода. 10 дни по-късно те пристъпиха към арестуването й. Слухове твърдят, че Скордели вероятно е искала да закупи още акции, но не е успяла.Възможно е освен интересите на Скордели в случая да са преплетени и други икономически интереси.

Очаква се много скоро полицията да залови още един заподозрян. Става дума за 29-годишен мъж от кипърски произход, който в момента се намирал в чужбина.

 

Категории: Хадзикостисубийствоарести
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus