Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Земетресение разлюля северна Гърция

07 Август 2013 / 11:08:01  GRReporter
1656 прочитания

Земетресение с магнитут 5,1 по скалата на Рихтер разлюля северна Гърция. Трусът бе регистриран в 12,07 часа. В 12,02 часа е регистриран предупредителен трус с магнитут 4,3 по Рихтер, а в 12,17 часа е регистриран нов, тозипът вторичен трус с магнитут 3,5 по Рихтер. Данните са на Евро-средиземноморския сеизмологичен център.
    Епицентърът на земетресението е на 30 километра югоизточно от град Ламия, в района на Амфиклия. Дълбочината на огнището се изчислява на около 10 километра. Герасимос Хулиарас от гръцкия Геодинамичен институт припомня пред вестник Катимерини, че районът е стар познайник на сеизмолозите за последен път е предизвикал трус през 2008 година, като мощността му тогава е била 5,7 по Рихтер.
Земетресението бе усетено в цялата област Атика, както и на остров Евбея. Радиостанциите съобщават, че в Ламия има скални срутвания, а в Амфиклия има проблеми с електроснабдяването. До момента няма данни за жертви или материални щети.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: земетресение Ламия Амфиклиа епицентър магнитут по скалата на Рихтер Евросредиземноморски сеизмичен институт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus