Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Затварят прохода Темби за три дни

10 Ноември 2014 / 18:11:59  GRReporter
1042 прочитания

Главна дирекция „Полиция“ на област Тесалия публикува съобщение относно регулирането на пътния трафик, което ще важи в прохода Темби на 10, 11 и 12 ноември, поради извършване на дейности по поддръжка на средствата за защита от падащи камъни.

По-конкретно, както се посочва в съобщението, на посочените дати ще бъде забранено движението на всички превозни средства по магистралата Етники одос Атина – Солун, от изхода за Гиртони до кръстовището при Стомио от 07.00 до 20.00 ч. След 20.00 ч. движението на превозни средства ще бъде разрешено.

По време на забраната движението на превозни средства ще се осъществява по алтернативни маршрути както следва:

  • Превозни средства, движещи се в посока към Солун:

- Товарните автомобили над 3,5 тона и всички автобуси ще бъдат пренасочвани:

  1. От изхода за Никея към околовръстния път Лариса – Трикала, а след това по магистралата Лариса – Трикала – Каламбака – Гревена ще се качват на  магистрала Егнатия одос.
  2. От изхода за Гиртони, откъдето ще продължават по второкласния път Гиртони – Амбелонас – Тирнаво – Еласона – Козани – Егнатия одос, и ще се качват на магистралата Етники одос при отбивката за Клиди, област Иматия.

- Всички леки автомобили и товарните автомобили над 3,5 тона ще бъдат пренасочвани:

  1. От изхода за Гиртони, откъдето ще продължават по второкласния път Гиртони – Амбелонас – Тирнаво – Еласона – Микро Елефтерохорио, като от там или ще се насочват по пътя Еласона – Агиос Димитриос – Катерини и ще се качват на Етники одос, или ще се насочват през Козани по Егнатия одос и впоследствие ще се качват на Етники одос при отбивката за Клиди, област Иматия.
  2. От изхода за Никея към околовръстното шосе Лариса – Трикала, а след това по пътя Лариса – Трикала – Каламбака – Гревена ще се качват на  магистрала Егнатия одос.
  • Превозни средства, движещи се в посока към Атина:

- Товарните автомобили над 3,5 тона и всички автобуси ще бъдат пренасочвани от изхода за Клиди, област Иматия, към Верия (Егнатия одос) – Козани, и от там ще могат да продължат:

  1. или през Козани – Еласона – Тирнаво – Амбелонас – Гиртони до изхода за Гиртони, където ще се качват на магистралата Етники одос,
  2. или през Козани – Гревена – Каламбака – Трикала – Лариса, откъдето по околовръстния път Лариса – Трикала ще се качват на магистралата Етники одос при изхода за Никея.

- Всички леки автомобили и товарните автомобили над 3,5 тона, идващи от Солун, ще бъдат пренасочвани при изхода за Катерини към Агиос Димитриос и по пътя Катерини – Еласона – Тирнаво – Амбелонас – Гиртони до изхода за Гиртони, откъдето ще се качват на магистралата Етники одос.

- Всички превозни средства, идващи от Катерини – Платамонас ще се насочват към Катерини, а после ще следват горепосочения маршрут. Всички превозни средства, които навлязат в района на полицейска дирекция – Лариса, ще бъдат връщани при изхода за Егани, и впоследствие ще бъдат пренасочвани по съответния маршрут също през Катерини.

 

 

Категории: проходът Темби затворен дирекция полиция регулиране на трафика алтернативни маршрути
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus