Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Заловиха българи с фалшиви банкноти от 50 евро

18 Ноември 2014 / 18:11:58  GRReporter
2788 прочитания

Българите са извършили 5 покупки на стоки и един опит за покупка с фалшиви банкноти от 50 евро в магазини и фирми в Комотини, Александруполи и Ксанти.

Покупки с фалшиви банкноти са извършвали трима българи в последните дни в област Тракия, като дори се опитали да ударят с автомобила си полицай, който ги разкрил в Комотини.

Става въпрос за трима български граждани, двама 29-годишни и един 28-годишен, които след кратко преследване в неделя следобяд в Комотини са заловени. Срещу тях са повдигнати обвинения за разпространение на фалшиви банкноти, опит за причиняване на тежка телесна повреда и нарушаване на закона за оръжията.

В неделя по обяд извършителите се опитали да купят нещо от павилион в Комотини, използвайки фалшива банкнота от 50 евро. Собственикът на павилиона обаче ги усетил и те избягали.

След като за инцидента бил подаден сигнал, полицаите незабавно предприели издирвателни действия. Същия ден отново по обяд те открили в Комотини тримата българи, които се качвали в автомобил, и се опитали да ги проверят.

Като видял униформените служители шофьорът на колата запалил двигателя и потеглил към единия полицай, който успял да избегне сблъсъка, а впоследствие извършителите избягали в неизвестна посока.

Полицаите продължили щателното разследване, в резултат на което няколко часа по-късно българите били открити на граничния контролно-пропускателен пункт Маказа-Нимфея докато се опитвали да напуснат Гърция. Тримата задържани били откарани в полицейския участък на Комотини.

От последвалото полицейско разследване става ясно, че това са тримата извършители, опитали се да пазаруват с фалшиви евро от павилион в града.

Разследването разкрило също така, че тримата българи са извършили пет покупки на стоки на 2, 15 и 16 ноември 2014, в магазини и фирми в Комотини, Александруполи и Ксанти, използвайки фалшиви банкноти от 50 евро.

У тримата извършители, както и в автомобила им, са открити и иззети следните неща:

1 спрей пипер 

Сумата от 1 160 евро и 44 български лева 

Касови бележки за стоки от магазини 

Различни закупени стоки

Дрехи

1 чифт ръкавици 

4 мобилни телефона 

По пътя докато бягали към България тримата българи изхвърлили 6 нарязани фалшиви банкноти от 50 евро, които полицаите открили и иззели.

Конфискувани са също така лек автомобил, както и петте фалшиви банкноти от 50 евро, използвани от българите при покупките.

Задържаните ще бъдат изправени пред прокурора на област Родопи, а разследването продължава от полицейския участък в Комотини за евентуалното участие на извършителите в други подобни случаи.

 

 

 

 

Категории: българи заловени фалшиви евро полицейско разследване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus