Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Явки на терористи в Екзархия и Пирея

13 Март 2013 / 08:03:09  GRReporter
933 прочитания

Гръцката служба за борба с тероризма откри две явки на терористи - в централния атински квартал Екзархия и в Пирея. Обиските и на двете квартири продължават и в момента, но полицията съпбщи, че става дума за големи складове на оръжие. Само в апартамента на улица Скилици 4 в Екзархия е открит цял арсенал от оръжия - два автомата Калашников, четири ръчни гранати тип F1, три пълни пълнители с куршуми - два с 20 куршума и един със 6 куршума, две кутии с 1440 патрони от 7,62 милиметра.
    В момента силите за борба с масовите безредици са отцепили района около сградата. От полицията съобщиха, че имат данни за връзка между двете явки и обира във Велвето до Козани в Северна Гърция.

    Органите на реда не изключат и връзка със снощните нападения срещу офиси на видни функционери на управляващата партия Нова демокрация в Солун. С разлика от няколко минути самоделни бомби избухнаха в политическите офиси на Ставрос Калафатис, заместник-министър на околната среда и на депутатите Костас Гюлекас и Георгиос Орфанос.Взривовете са причинили само материални щети.

   Очаквайте подробности.

 

Категории: терористи явки служба за борба с тероризма Екзархия Велвето КозаниКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus