Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Взрив пред Банката на Гърция

10 Април 2014 / 06:04:15  GRReporter
1133 прочитания

Бомбата избухнала в кола, паркирана в близост до централната банка на страната малко преди 6 часа сутринта. За щастие няма жертви.

    Около 5,10 часа неизвстен мъж позвънил в редакциите на Вестник на редакторите и на електронното издание zougla.gr и предупредил за автомобил, пълен със 75 килограма динамит, който ще избухне след 45 минути. Полицаите веднага открили един откраднат “Нисан Съни”, който в последствие наистина избухнал.

Полицията веднага евакуирала района около кръстовището на булевард Стадиу и улица Америкис и работещите наблизо - най-вече охранители. По улица Америкис е пълно с изпочупени стъкла от автомобила, който е напълно унищожеи и от съседните магазини и сгради. В момента е отцепен целият център на Атина като полицията събире веществени остатъци и преглежда записите на охранителните видеокамери какро на Банката на Гърция, така и на съседните й сгради.

     Със случая се занимава Службата за борба с тероризма. Вестник Нафтемборики цитира висш служител на гръцката полиция, според когото взривът днес пред Банката на Гърция директно се свързва с днешното емитиране на държавни ценни  книжа за 2,5 милиарда евро.

     Според вестник Вима Нисанът е бил откраднат на 6 април. Камерите засекли мъж, който го паркира и друг подкрепящ мотоциклет, с който се изтегля от мястото н взрива. Изданието твърди, че там се намират и офисите на тройката.

    “Терористите няма да постигнат целта си”, бе коментарът на правителствения говорител Симос Кедикоглу пред телевизия Скай. Телевизията твърди, че е неясно как полицията е допуснала да се паркира там автомобил, тъй като на мястото на взрива по принцип паркирането е строго забранено. Това е един от най-строго охраняваните райони на гръцката столица, тъй като наоколо се намират централните офиси на много държавни институции и частни банки.
    В момента е спряно движението на автомобили и пешеходци по булевардите Стадиу и Панепистимиу, както и по околните улички.

Очаквайте подробности.

 

Категории: Банката на Гърция взрив Вестник на редакторите терористична акция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus