Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Взрив отне живота на трима войници във Волос

07 Октомври 2014 / 14:10:05  GRReporter
888 прочитания

Взрив в тръба на ракетохвъргачка причини смъртта на трима войници. Инцидентът се случил по време на военно учение с тежко въоръжение на полигона в региона на село Глафирес край Волос. Двама от убитите са професионални военни, а третият е отбивал редовната си военна служба. Жертвите са на 33, 34 и 19 години.

От взрива е бил ранен тежко и един 30-годишен офицер. Според източници от болницата във Волос той се намира в тежко общо състояние и има рана на външната част на коремната стена.

До момента не са изяснени обстоятелствата, при които се възникнал инцидентът. Към полигона пътуват заместник-министърът на отбраната Янис Ламбропулос и началникът на генералния щаб на гръцката армия лейтенант Христос Манолас. Те заминаха по нареждане на министъра Димитрис Аврамопулос, който обяви тридневен траур сред гръцките военни сили.

За инцидента е сезиран военният прокурор в Лариса. Местните военни служби започнаха разследване по случая.

В изявления пред членовете на парламентарната комисия за институциите и прозрачността министърът изрази дълбоката си скръб за случилото се. „Тези младежи загинаха по време на служба. Отдаваме им цялото уважение и чест. Семействата им не са сами, цяла Гърция се намира до тях”, посочи Димитрис Аврамопулос. 

Категории: Военно учение взрив ракетохвъргачка жертви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus