Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Втора жертва на лошото време в Гърция

19 Октомври 2010 / 15:10:38  GRReporter
1894 прочитания

Необичайни за Гърция проливни дъждове през последните 48 часа отнеха два човешки живота, а Националната метеорологична служба предупреждава, че валежите ще продължат поне още един ден. Най-сериозно е положението в островите в централната част на Егейско море, където на много места е обявено извънредно положение. Вчера на остров Хиос се удави шофьор, чийто автомобил е бил понесен от внезапно придошлите води на рекичка. Когато пожарникарите открили колата мъжът вече е бил издъхнал. Поради лошото време на острова са затворени училищата, от тази сутрин е започнало описанието на нанесените щети, въпреки продължаващите дъждове.
    Днес на друг егейски остров Икария още един мъж на 34 години загина след като къщата му се разпаднала под силата на водата и на калните свлачища. На много места на острова пътищата са прекъснати поради калните свлачища по пътната настилка. Калта е разрушила един мост в момент, в който по него е минавала кола на противопожарната охрана. Двамата служители в колата и една 40-годишна жена, която те точно измъкнали от собствения й автомобил по чудо се отървали от удавяне.
    Общо противопожарните служби са получили над 450 повиквания за наводнени къщи и автомобили, повлечени от придошли води. На много места са пострадали селскостопанските насаждения. На йонийския остров Закинтос е вилняло торнадо - една британска туристка е пострадала от падащи предмето и две леки коли са смачкани от паднали дървета.
    Метеоролозите предупреждават, че лошото време ще обхване островите в Източното Егейско море, както и архипелага на Додеканезите. Вятърът ще достигне на места до 8 бофора.

Категории: лошо време торнадо жертви поройни валежиАктуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus