Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Всички гръцки острови и курорти ни харесват, твърдят единодушно читателите на GRReporter

11 Септември 2012 / 10:09:59  GRReporter
2037 прочитания

Най предпочитаният гръцки остров или курорт са всички места, които се мокрят от водите на Егейско и Йонийско море. Това показват резултатите от анкетата в трите езикови версии на GRReporter. Така са гласували 49 на сто от читателите в английската, 33 на сто от тези в гръцката и 26 на сто – в българската версия.

Въпреки това съществуват разлики във водещите дестинации. Най-популярни сред българските читатели са остров Тасос, за който са гласували 23 на сто, остров Санторини, подкрепен от 12 на сто и полуостров Халкидики – с 11 на сто от гласовете. Зелените острови Скиатос и Скопелос, където бе сниман нашумелият преди няколко години мюзикъл „Мамма миа” и известният с манастира на Богородица Тинос са сред най-непопулярните, след като са получили само по 1 на сто от гласовете. Космополитният остров Спецес в залива Аргосароникос, който всяко лято привлича десетки членове на кралски фамилии от цяла Европа не е получил нито един глас.

Читателите в гръцката версия на GRReporter са поставили на първо място остров Крит, който е получил подкрепата на 12 на сто от гласувалите. Следва остров Корфу с 10 на сто, а трето място си поделят Санторини и Родос. Изненадващ е нулевият процент на остров Тинос, който обикновено има най-много посетители около Успение Богородично на 15 август, дори и само за деня на празника.

Най-големият гръцки остров – Крит води и в класацията на английската езикова версия на сайта с 10 на сто от гласовете. На второ място с резултат 7 на сто са Тасос и Пелопонес, а третото си поделят общо четири дестинации: Миконос, Санторини, Родос и Тинос с по 5 на сто от гласовете. Нито един вот не са получили островите Скопелос, Парос и Спецес.

Някои от най-популярните курортни места водят обаче и в класацията за най-голям брой данъчни нарушения. Според данните на Органа за борба с икономическите престъпления по време на проверката, която бе проведена в рамките на само три дни – от 24 до 27 август, остров Миконос е бил провъзгласен за категоричен водач с 1078 установени нарушения.

На второ място е остров Парос и отсрещния му Андипарос, където органите са успели да регистрират 331 нарушения. Санторини е на трето място със 189 нарушения, регистрирани само в столицата на острова – Тира.

На Корфу нарушенията са били 92, на Халкидики с едно по-малко, а на Скиатос, Скопелос и Алонисос – 86. За целия остров Крит данни няма, но при проверките в три от големите населени места, които същевременно са и курортни места – Агиос Николаос, Йерапетра и Сития икономическата полиция е регистрирала 33 нарушения. В огромната част от случаите става дума за ресторанти и други видове заведения, които не са издавали касови бележки за продаваните стоки или предоставените услуги. Показателен за мащаба на явлението бе трагикомичният случай със залавянето на ресторантьорка от остров Идра, която изнесе цяло представление с цел да избегне ареста.

Благодарим за участието и очакваме отговорите ви в новата ни анкета: Коя социална група има най-голямо право да протестира срещу новите икономически мерки?

Категории: Анкета любим гръцки курорт острови Егейско море данъчни нарушения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus