Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Въоръжени албанци нападнаха дома и семейството на треньора на ПАОК

28 Юни 2012 / 18:06:21  GRReporter
2298 прочитания

 

Грабеж, нападение, престрелка и арест се разиграха в четвъртък следобед в дома на главния треньор на солунския футболен отбор ПАОК Георгиос Донис. Двама нападатели от албански произход влезли с взлом с цел кражба в дома на треньора в столичния квартал Кифисия малко след 13:30 часа. Двамата въоръжени крадци влезли в къщата, където заварили двегодишното дете на треньора с майката и бащата на съпругата му. Нападателите заплашили семейството с автомат и ги заключват в банята. Задигнали злато, пари в брой и други ценности, но плановете им за безопасно измъкване се проваля.

Съпругата на Георгиос Донис и 16-годишният син в същото време се връщали вкъщи от пазар. Жената разбрала, че нещо не е както трябва. Пратила сина си да информира охраната на бившия финансов министър Георгиос Папаконстантину, който е техен съсед, че има нападатели в дома им. Те от своя страна информирали полицията, която заобиколила къщата.

След като престъпниците разбрали, че са заобиколени, излезли от предната врата на къщата с жив щит, тъстът на Донис. “Стреляйте, ако искате. Дядото ще раните”, изкрещели на полицаите двамата албанци. Последвала престрелка, която започнала първо от нападателите и един от тях бил ранен в крака, а полицай също получил куршум, но според последна информация няма опасност за живота му.

Двамата албанци тръгнали да бягат, като прескочили в съседен двор. Скрили се под терасата на съседна вила, от където единият от двамата се опитал да избяга. Първо бил арестуван беглеца, който си наранил крака при опит да прескочи втората ограда. Малко по-късно бил арестуван и вторият албанец, който докато се криел, загубил много кръв и бил в полуживо състояние. Според информацията в гръцките медии това е вторият път от Коледа насам, когато домът на Георгиос Донис е бил разбит.

Категории: Криминална хроника кражба заложници Кифися ПАСОК Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus