Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Военен самолет падна в Родопите

26 Август 2014 / 09:08:03  GRReporter
1529 прочитания

Военен самолет се разби в трудно проходим планински район между Родопите и област Еврос малко преди 10:00 тази сутрин, предадоха гръцки медии. Полетът на самолета от тип A-7 Corsair бил част от учение, проведено с участието на сухопътните войски.

Пилотът напуснал падащия самолет навреме с помощта на системата за автоматично изтласкване. Той бил намерен от отряд на сухопътните войски в добро състояние и ще бъде транспортиран до болницата в Комотини.

До момента причините за падането на самолета не са изяснени, но се предполага, че става дума за технически проблем.

В издаденото по-късно съобщение на генералния щаб на гръцките военновъздушни сили се посочва:

„Във вторник, 26 август 2014, в 09:45, по време на тренировъчна мисия с участието на два самолета от типа А-7, зачислени към подразделение 116ПМ/336М и в момента, когато те се намирали на север от Комотини е извършено успешно напускане от пилота на самолет номер 1. Той е открит в добро състояние и откаран в болницата в Комотини. Причините за катастрофата се разследват”.

Според местния вестник „Хронос” очевидци видели как от самолета, който летял над Гратини започнал да се издига черен дим. Малко след това той паднал. На място пристигнали много бързо спасители, противопожарна кола, линейка на Бърза помощ и местното военно ръководство.

По време на прегледа на пилота лекарите в Комотини установили, че е ранен в крака. Малко по-късно той бил изпратен във военната болница в Солун с хеликоптер тип Super Puma. 

Кола на Противопожарната служба до горящите останки на самолета, снимка: AMNA

Категории: Военен самолет Родопи пилот военно учение система за автомтично изтласкване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus