Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Високи глоби и конфискация на автомобил за превишена скорост

31 Март 2010 / 10:03:31  GRReporter
2949 прочитания

При превишаване на скоростта с 40км/ч над допустимата за конкретния път скорост, освен глобата и останалите санкции, полицаите са в правото си дори да конфискуват превозното средство. Затова, шофьори, за да не си развалите празниците, внимавайте и с ограниченията за скоростта! Според съобщение на полицията, контролът по пътищата за великденските празници ще бъде увеличен и ще има разположени патрулки извън градовете на всеки 20-30 км.

Добрата новина е, че от утре – четвъртък, до неделя (11 април) ще бъде отворен проходът Темби. Шофьорите няма да е необходимо да плащат пътна такса, за да минават оттам, заяви министъра на транспорта и инфраструктурата Димитрис Репас. След празниците проходът ще затвори отново за три-четири седмици, за да бъдат довършена работата по укрепването му на три места.

Пътят Солун – Касандра (Халкидики) също ще бъде отворен за празничните дни от четвъртък на обед до понеделник, за да бъдат улеснени хората, които са решили да прекарат великденските дни на полуостров Касандра.

С невероятно търпение ще трябва да се заредят шофьорите и техните спътници, които са решили да празнуват в Западна Гърция. На седем места магистралата Коринт-Патра движението на автомобилите ще минава само по една пътна лента, а в останалите части от магистралата движението ще е така или иначе проблемно, както винаги. Пътната полиция напомня, че при Ксилокастро (120 до 129 км) и при Акрата-Камарес (155-185 км) миналата година са отбелязани най-големия брой смъртоносни катастрофи по пътищата в Южна Гърция.

На магистралата Коринт-Триполи движението ще бъде нормално, освен на 19 км. на пътя Триполи-Каламата, където се извъшва ремонт на пътя. На магистралата Антирио-Иоанена, ремонт има на 45 до 46 км, а пресечките към Агринио и Арта са отворени. На мгаистралата Атина-Ламия пътят е стеснен при село Илики, но по време на празниците ще бъде отворен.

На Малиакос шофьорите ще трябва да внимават в отсечката Стилида до Рахес, където движението се извършва по старата магистрала, където има само по едно платно във всяка посока. Според пътна полиция ремонтни дейности се извършват и по магистралата пред да влезете в Солун (ако сте тръгнали от Атина) на 400-403ти км., на 412-418 км., 422-425 км. и 471-472 км.

 

 

 

Категории: Актуално пътища празници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus