Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Вики Стамати или коя е „фаталната жена” на Акис Цохадзопулос

20 Април 2012 / 20:04:04  GRReporter
3006 прочитания

Продължава съдебното разследване по случая с бившия министър на отбраната Акис Цохадзопулос. С всеки изминал ден към разкритията се добавят все нови и нови имоти, някои от които са в най-скъпите квартали на гръцката столица. Според информация, представена от електронното издание iefimerida.gr дъщерята на някогашния кандидат за лидерското място в ПАСОК, което можеше да го отведе до премиерския кабинет е собственичка на: жилище с квадратура 180 кв.м. в престижния квартал Колонаки и апартамент от 250 кв.м. в квартал Калитеа. Принадлежат й и два терена за строеж. Всичко това извън известните вече жилища на нейно име. В същото време бяха открити транзакции на големи парични суми в сметката на съпругата на Акис Цохадзопулос, Вики Стамати в швейцарската банка UBS.

Коя обаче е доста по-младата от съпруга си жена, която се оказа съдбовна за него и цялата му фамилия?

През юли 2004 впечатлителната синя лимузина Jaguar пресичаше мокрите от дъжда парижки улици в посока към луксозния хотел Four Seasons Hotel George V, само на няколко крачки от Шанз-Елизе. Преди минути бе приключила венчавката на 62-годишния Акис Цохадзопулос с 30-годишната Вики Стамати. На ръката й блестеше скъп пръстен с брилянт.

Но нито той, нито кристалите Swarovski, които изпълваха залата, където се проведе сватбеният прием не можеха да се конкурират с блестящата и триумфална усмивка, която се намираше на лицето й. За родената в едно планинско село в област Фтиотида Вики бракът, приемът в Париж и всичко около него изглеждаше като изпълнение на очакванията на целия й живот. Това бе просто най-щастливият ден на нейния живот. Независимо, че малко по-късно нейният съпруг бе изправен пред последствията на нейната неудържима суетност. „Питам се колко предизвикателна е била сватбата ми, на която присъстваха 15 души и престоят ми в Париж за два дни на фона на вулгарния роман за огромни приеми със стотици гости”.

Що се отнася за най-лошия, поне до момента ден на бившата служителка на Националната компания за електроснабдяване ДЕИ, той бе вчерашният, когато отиде в съда, за да даде показания пред следователя. „Селяндурка такава. Орязахте пенсиите, за да можеш ти да се изживяваш като голяма дама”, й викаха ядосани граждани.

Освиркването оправда напълно прякора, който са използвали за нея продавачките на улицата с най-скъпите бутици в луксозния квартал Колонаки. Те я наричали така още от времето, когато Акис Цохадзопулос я настанил в качеството на негова любовница в „скромен” апартамент в същия квартал. Разбира се, той е бил скромен и в буквален смисъл в сравнение с къщата на улица Дионисиу Ареопагиту на стойност 1 100 000 евро, която го накара да й купи. Та, още по онова време тя си купувала по 200 чифта обувки на година.

Близки на семейството си спомнят физиономията на тогавашния министър, когато една от най-големите вериги за продажба на маркови и скъпи обувки му изпратила сметка за покупки на стойност 72 000 евро. Впоследствие обаче явно свикнал, понеже слабостта на съпругата му към „големия” живот била непреодолима даденост. От кредитната й карта, издадена от швейцаркста банка UBS става ясно, че в периода 2006 – 2009 Вики Стамати е харчила суми, които в някои случаи са достигали до 180 000 евро. Много от тези пари били използвани за купуването на облекло и обувки от някои от най-известните и скъпи модни къщи в света.

Веднъж похарчила в един ден 6 000 евро за бельо. По време на разходка в предградието Кифисия изкупила всички стоки от един магазин. Отговорник и служители затворили, за да се занимаят с изпращането на нещата на познатия адрес на Акис Цохадзопулос.

Също толкова „аристократични” били и останалите й потребителски привички, които целяли да поддържат външния й вид на възможно най-перфектно ниво. Те включвали гимнастика с личен треньор срещу 100 евро на час в напълно оборудвания личен фитнес, в какъвто превърнала една от стаите в подземния етаж на скъпата къща в неокласически стил. Личният й фризьор пък е известен с това, че по онова време е вземал между 500 – 1 000 евро, за да направи прическите на клиентките си.

Това, което не показват гореописаните примери е фобията на Вики към микробите. Показателно е мнението на съпругата на бивш министър, че „Вики обожава две неща: дезинфекцията и покупките”.

Това се потвърждава от козметик, който отишъл в дома й с панорама към Акропола, за да й предостави услугите си. Не само го накарали да събуе обувките си, но трябвало да почисти ръцете си и със спирт, преди да я докосне.

Истината обаче е, че всъщност никой не знае напълно коя точно е Вики Стамати, която винаги е избягвала да дава интервюта. Единствената сигурна и потвърдена информация е, че момичето от село Зели е започнало работа в отдел „Човешки ресурси” на ДЕИ през 1993 и в продължение на години е била член на синдикална организация, която се намира под влиянието на Нова демокрация.

По нейни думи е учила история на изкуството, а през 2004 написала една детска книга със заглавие „Митичният танц на природата”. Пак според нея, тя се е запознала с някогашния силен политик от ПАСОК през 2000 година, когато отишла, за да поиска работа в подопечното му министерство.

Любовта не закъсняла да пламне и разцъфти. Първо в „тесните” рамки на предишния брак на Акис Цохадзопулос, а след неговия край и на общо достояние.

Категории: Политика Акис Цохадзопулос Вики Стамати къща имоти съдебно разследване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus