Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Великден с произшествия

20 Април 2014 / 10:04:51  GRReporter
1187 прочитания

Неизвестни лица стреляха срещу полицаи сутринта на Велика събота на улица Михалакопулу в Атина. Според информациите, около 4 сутринта четирима мотоциклетисти от групата ДИАС (моторизираната полиция) започва да преследва по улицата автомобил, в който е имало поне 2 пасажери, и който не е спрял след сигнал на полицаите за проверка.

Пред църквата Агиос Харалампиос пасажерите са слезли от автомобила и са стреляли срещу полицаите, без да успеят да ранят никого. Полицаите са поискали подкрепа, но неизвестните лица са успели да избягат.

Според оценките, извършителите са криминално проявени.

Службите за сигурност на Атика провеждат разследване за откриването и арестуването на двамата стрелци.

Според информациите, автомобилът принадлежи на чужденец и не е обявен за откраднат.

Междувременно, четирима души бяха ранени сериозно при взрив на фойерверк в Ия, на остров Санторини, в полунощ на Възкресение. Това са трима американски граждани, две жени и един мъж, и един 50-годишен грък, които първоначално са закарани в здравния център на острова, и след това с частен самолет са закарани в болницата Венизелос в Ираклио, на остров Крит.

Американецът е ранен тежко в окото, едната жена е ранена в крака, а другата- в кръста. Гъркът е ранен в лицето. Общо ранените от взрива са седем, но останалите трима не са оставени за лечение след оказване на първа помощ.

Фойерверкът в хвърлен от неизвестно лице в двора на църквата Богородица Акатист точно в часа на възкресение. Полицията е организирала разследване за откриването на извършителя.

По същото време на остров Крит обичаят да се стреля във въздуха предизвика щети на училище.  Както пише сайтът flashnews.gr, вярващи във Фестос стреляли във въздуха по случай Възкресение, но куршумите стигнали до прозорците на началното училище Сивас във Фестос.

Няма ранени при стрелбата. Гражданите, намиращи се на място, са информирали полицията, която провежда разследване по случая.

 

Категории: Великден произшествия стрелба взрив
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus