Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Василис Рапанос подаде оставка, преди да положи клетва

25 Юни 2012 / 18:06:03  GRReporter
941 прочитания

В късния следобед назначеният за финансов министър Василис Рапанос подаде писмената си оставка на премиера Андонис Самарас, който я прие незабавно.

Дългогодишният банкер продължава да се намира в болница, въпреки че според лекарите състоянието му се е подобрило. Те обаче му препоръчали да почива и да избягва стресови ситуации.

Неофициални източници търдят, че са очаквали оставката на Василис Рапанос. Според тях причините за нея не са здравословни, както се посочва в писмото му до Андонис Самарас, а банкерът бил недоволен от избора на назначените заместник-министри.

В писмото си директорът на Националната банка на Гърция посочва, че сегашното състояние на здравето му, не му позволява да се отзове на възложената му отговорност засега. Той все пак заявява, че „в рамките на възможностите си” ще продължи да работи за успешния изход на Гърция от кризата.

Името на новия финансов министър се очаква да бъде обявено утре след среща между коалиционните партньори Андонис Самарас, Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис. До момента няма информация коя е най-силната кандидатура, без да е изключено на поста да остане служебният министър Георгиос Заниас, който представи Гърция на срещата на финансовите министри на страните-членки в еврозоната миналия четвъртък. 

Категории: Политика Василис Рапанос оставка финансов министър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus