Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В пламъци синагога на о-в Крит

05 Януари 2010 / 16:01:55  GRReporter
988 прочитания

Пожар избухна в синагогата в старата част на град Хания. Огънят се разразил под вътрешната стълба на сградата, водеща към библиотеката. Пожарникарите успели да овладеят пожара преди да заеме застрашителни размери и да засегне околни постройки. Води се следствие за установяване на причините за възникването на пожара.

В библиотеката на юдейския храм в Хания се съхраняват над 1 500 редки заглавия. Въпреки че пламъците не достигнали до ценното помещение съществува голяма вероятност доста от книгите да са унищожени от дима и огромното количество вода, която пожарникарите разпръснали наоколо.

Неизвестни извършители предизвикали пожар и в представителство на автомобили, намиращо се на булевард Вари – Коропи. Унищожени са 22 автомобила. На мястото е намерено самоделно взривно устройство. Случая разследва антитерористичната служба. 

Още едно взривно нападение бе отбелязано в атински квартал. Става дума за атака срещу бюрото на управляващата партия ПАСОК в квартал Калитея. Самоделното взривно устройство се състояло от 4 бомбички.

Категории: пожар синагога Хания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus