Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В Епир падна първият сняг

24 Октомври 2014 / 08:10:42  GRReporter
742 прочитания

Гърция осъмна с първия сняг за сезона есен-зима 2014. Той падна в централната област Епир, в райони с надморска височина над 1450 метра. В бяла премяна бяха покрити селата Мицикели, Василица и Аетомилица, както и ски-центъра Анилиос. В този район температурите паднаха под 0 градуса, застудяването е чувствително в целия Епир, както и в Йоанина. Областната служба за гражданска защита се намира в пълна готовност да се справи с евентулни проблеми, породени от лошото време.
    Бурният вятър предизвиква проблеми и в морския транспорт. По информация от Бреговата охрана са спрени морските връзки между Пирея и Саламина и между Елевсина и Фанероменис Саламинас, докато останалите линии в Аргосароническо море продължават да се движат. Поради силния вятър в пристанището на Лаврио край Атина са се сблъскали яхта и рибарска лодка, но и на двата съда не е имало хора.
    Метеоролозите предупреждават, че през целия петъчен ден над територията на Гърция ще има валежи, гръмотевични бури и силни ветрове. В събота от обед нататък вълната лошо време ще се изтегли на североизток, като в някои райони на Егейско море се очаква силата на вятъра да достигне до 9 бофора.

 

Категории: Гърция лошо време сняг в Епир силни ветрове проблеми в морския транспорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus