Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Увеличава се уличният трафик в Атина

27 Септември 2007 / 10:09:36  GRReporter
1486 прочитания

            Гръцката столица имапечалната слава на град с огромни задръствания, но учени предупреждават, че най-лошото предстои. Според данни, изнесени на среща на гръцки и чуждестранни специалисти по транспорта, организирана от гръцкото министерство на транспорта и Националния изследователски институт всяка година в Атина броят на автомобилите се увеличава със 150 000. Това означава, че до 2010 година 95 на сто от улиците из града ще бъдат задръстени от автомобили.

            Министърът на транспорта Костис Хадзидакис заяви, че от 1990 година до днес броят на автомобилите в Атина се е увеличил със 130 процента. В същото време всеки ден в града 30 000 коли паркират неправилно. Ако към тях се прибавят и стотиците изоставени автомобили, се допълва картината на ужасното улично движение в гръцката столица.

            В момента в Атина действа системата, че на четна дата в центъра могат да влизат само автомобили с четни номера, а на нечетна – с нечетни. Много специалисти обаче препоръчват въвеждането на тол станции с платен вход като единствения начин да се ограничи потока на автомобили в града.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus