Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Убиецът на австралиеца Дюзон Замит получи присъда от 22,5 години затвор

21 Януари 2010 / 16:01:02  GRReporter
782 прочитания

Смесеният състав на съда в Митилини се произнесе по делото за убийството на 20-годишния австралиец Дюзон Замит. Убиецът на младия мъж бе осъден на 22 години и половина затвор. През лятото на 2008 г. Дюзон бе пребит до смърт на о-в Миконос.

Очакванията бяха решението да излезе в сряда късно вечерта, но заседанието бе прекъснато за четвъртък. На подсъдимата скамейка стояха четирима души – главният обвиняем Мариос – Сосипатрос Андонопулос и още трима души, обвинени в съучастие. Двамата от тях получиха присъди за 8,3 и 7,5 години, а за третото лице, което е непълнолетно ще се произнесе съдът на о-в Сирос.

На заседанието присъстваха родителите на загиналия мъж, неговите братя и сестри, както и Костас Гримбилас, човекът, на който бе присадено сърцето на Дюзон.

На 28 януари изтича 18-месечният срок, за който 26-годишният бе затворен в затвора в Коридалос. Доскоро семейството на Дюзон изразяваше опасения, че заседанието на съда може да не се проведе до изтичането на този срок и че Андонопулос може да бъде пуснат на свобода. 17 месеца след задържането му той призна вината за действията си и съобщи, че не е искал да причини смъртта на момчето.

На заседанието Алексис Кугяс - адвокат на австралийците обяви позицията на семейството, че в убийството на сина им са участвали и четиримата обвиняеми, не само един. Защитниците на обвиняемите наблегнаха на тежестта на отговорността, която ще има решението и главно на съдебните заседатели за съдбата на живота на обвиняемите. 

Дюзон бе убит на 28 юли 2008, когато група австралийски младежи се намирали пред бар „Тропикана” в Миконос. Тогава бодигардът на заведението Андонопулос преби младежа и му нанесе множество удари с палка по главата. Впоследствие Дюзон бе откаран в местния здравен център, а оттам бе прехвърлен в болница в столицата. След като беше регистрирана клиничната смърт на младия мъж, на 2 август 2008 родителите взеха решението да изключат  животоподдържащите му системи. Органи на Дюзон бяха дарени на още трима души.

Поради ангажимента на адвокат Кугяс по делото за убийството на Дюзон Замит вчера заседанието на съда в Амфиса по делото за друго убиййство – на Алексис Григоропулос бе насрочено за друга дата.

Категории: Дюзон ЗамитубийствоМиконос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus