Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Трима загинали при челен удар на автобус със камион

22 Юли 2010 / 10:07:09  GRReporter
1038 прочитания

Трима души загинаха и поне 20 са ранени след челен сблъсък на товарен камион с туристически автобус по старата магистрала между Верия и Солун. Според очевидци шофьорът на камиона изпуснал контрола и машината преминала в насрещното движение, където помела автобуса. Инцидентът станал в 10,20 часа на 45-я километър по старата магистрала между Солун и Верия.
    В автобуса пътували около 50 души, предимно пенсионери и деца, които отивали на лагер. Загинали са двамата шофьори на автобуса, както и техният помощник, който е бил свещеник. Няма официална информация колко са ранените, но медиите съобщават за най-малко 20 души, сред които има и 5 деца на възраст между 2 и 17 години. Пострадалите са настанени в болницата във Верия и в медицинския център на Александрия в областта Иматия. Три от ранените деца са настанени за лечение в Солун.
    В спасителните операции взимат участие 30 пожарникари и 8 линейки.

Участъкът, в който е станала катастрофата е с повишена честота на пътно-транспортни произшествия и е отбелязан като опасен.

 

Категории: катастрофа жертвиКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus