Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Три гръцки хотела сред 25-те най-романтични в света

14 Февруари 2014 / 11:02:19  GRReporter
3517 прочитания

Три от 25-те най-подходящи за романтични пътувания хотели в света се намират в Гърция, а първото място в класацията за Европа заема туристически обект в Санторини. Резултатите са от изследване, проведено от международния сайт за пътувания Tripadvisor сред неговите потребители от целия свят.

По-конкретно комплексът от апартаменти под наем „Анастасис” в Имеровигли на остров Санторини заема третото място в световната класация, а комплексът „Astra Suites”  в същото селище е на пето място, следван от комплекса “Lindos Blu” в Линдос на остров Родос.

"Anastasis Apartments" на остров Санторини

Освен това комплексът „Анастасис” е на първо сред местата за романтични уикенди и почивки в Европа. В тази класация „Astra Suites” е на трето, “Lindos Blu” на четвърто и хотел „Зорзис” в Периса, отново на остров Санторини на 14-о място.

Хотелите на острова с прочутия в цял свят залез са абсолютните фаворити в класацията за 25-те най-добри хотели в Гърция. 11 от тях, начело с „Анастасис” са от Санторини, 4 в Крит, 3 в Минконос, 2 в Родос, 2 в Кефалония и по един в Керкира, Навплио и Скиатос.

"Anastasis Apartments" на остров Санторини

Според изследване на агенция Response Tap, проведено сред  2 000 души от Великобритания, почивките или малките пътувания от няколко дни са един от най-популярните подаръци за Свети Валентин. В деня на празника във Великобритания се очаква да бъдат похарчени 986 милиона лири.

Друго изследване, което публикува сайтът Expedia.com показва, че най-щастливите спомени на 9 от всеки 10 американци са свързани с прекарана в миналото ваканция. 94 на сто от общо 2 000 участници в проучването са заявили готовността си да се откажат от поне един свой всекидневен навик в продължение на седмица с единствената цел да добавят още един ден към почивката си. 50 на сто са заявили, че са готови да се откажат от шоколада, 42 на сто – да не гледат телевизия, 41 на сто – да спрат да пият кафе, а 35 на сто – да не се докоснат до мобилния си телефон.

„Astra Suites” на остров Санторини

“Lindos Blu” на остров Родос

Нови инвестиции

В същото време голяма хотелиерска компания планира нова инвестиция в югозападната част на Пелопонес, близо до Каламата. Проектът на хотелиерската група The Grace предвижда строителството на хотел с капацитет от 125 луксозни стаи и апартаменти и 40 вили с по 3, 4, и 5 стаи, които ще бъдат обявени за продажба. Площта, където ще бъдат построени е собственост на компанията и се намира на около 20 километра западно от Каламата и на 13 километра от летището. Хотелът се очаква да започне да функционира през 2017. Той ще се казва Grace Kalamata и ще разполага с различни помещения за работа и почивка като конферентни зали, спа-център и др. Хотелиерската група The Grace е член на Libra Group, която принадлежи на фамилията Логотетис и е собственик на още два хотела на островите Миконос и Санторини. Групата планира също строителство на още един хотел на остров Кеа. 

Категории: ИкономикаКомпании хотели романтични почивки Свети Валентин Санторини Родос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus