Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Тежка катастрофа с гръцки автобус в Албания

09 Ноември 2010 / 22:11:08  GRReporter
1397 прочитания

Девет пътници загинаха, а други 34 бяха ранени при тежка катастрофа миналата нощ с гръцки автобус, между градовете Балш и Тепелена в южна Албания.
    Автобусът е собственост на туристическата компания на Държавния автобусен превоз в град Йоанина, северна Гърция. Той извършвал международния маршрут Атина–Тирана–Атина, и потеглил от албанската столица в 19 ч. След около два часа и половина път малко преди границата с Гърция, при много силна буря и пороен дъжд, паднал в пропаст с дълбочина 120 м.
    Атинската осведомителна агенция твърди, че малко след инцидента по същия път минавал и автомобил с гръцки бизнесмени, които веднага се опитали да помогнат на пострадалите. Те успяли да измъкнат една бременна гъркиня и един албански младеж и ги закарали до болницата в Балш. Младата жена живее и работи в кафене в Йоанина. Отушла до Тирана да посети свои роднини и се връщала в Гърция.
    Според  някои източници камион, който се движел пред автобуса прикривал по-голямата част на тесния път и шофьорът на автобуса се опитал да спре рязко. В резултат на това автобусът се хлъзнал, излязъл извън пътя и паднал в пропастта. Албански спасителни отряди се стекли веднага на мястото на катастрофата и въпреки тежките метеорологични условия, спасителните операции приключили в рамките на 2 и половина часа.
    Според някои албански медии загиналите са десет. Между тях има и две деца, на 14 и 16 г.     От ранените петима са в сериозно състояние и са откарани в болница във Фиер, на около 110 киломтра от Тирана, а по-леко ранените -  в други болници в около албанската столица. Шофьорът и една от пътничките, които са гърци, са ранени леко. Всички останали пътници, включително и загиналите, са албанци.

Категории: катастрофа с гръцки автобус Албания загинали ранени
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus