Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Тео Теодоридис осъден на 18 години затвор

26 Юни 2010 / 14:06:31  GRReporter
6947 прочитания

Най-известният гръцки модел Тео Теодоридис, който също е носител и на титлата “най-красивия мъж на планетата” бе осъден на 18 години затвор за трафик на 4 килограма и 160 грама кокаин от Колумбия. Солунският съд призна настояванията на Теодоридис и адвоката му, че обвиняемият е наркозависим и наркотикът е бил внесен за лична употреба, а не за търговия, въпреки експертизата на съдебните лекари, в която се твърди, че моделът не е наркоман. В случай, че беше приета лекарската експертиза присъдата на Тео щеше да е доживотна.
    “Предполагам, че ще изляза от затвора след около десетина години, когато ще съм на 45 и на ново ще построя живота си. На 45 години е възможно да започнеш отначало”, казва от затвора за списание DownTown известният модел. И продължава: “Ако бях получил доживотна присъда щях да изляза на 65, когато всичко вече щеше да е свършило”.
    Както GRReporter вече писа, преди повече от година Тео Теодоридис бе заловен на софийското летище при опит да замине за Дубай с фалшив паспорт. Само ден преди това красивият модел се изплъзна от ръцете на полицията в солунската митница, където в компютър, предназначен за него бяха открити 4 килограма и 160 грама кокаин. След като българските власти уведомили за задържането гръцките си колеги, се оказало, че младият мъж е издирван в Гърция за много тежко обвинение - трафик и търговия с наркотици. Гръцките власти поискали екстрадация и искането им било удоволетворено. Тео Теодоридис бе докаран на гръцката граница със черен брониран джип и оттогава лежи в солунския затвор Диавата.
    “Тео е неузнаваем. Отслабнал е много, има измъчен вид, очите му са със черни кръгове и се е подстригал много късо”, казва пред списание DownTown бившият PR агент на модела Янис Казанидис. И наистина, снимката му, публикувана от вестник “Първа тема” е шокираща - няма я разкошната чуплива кестенява коса, блясъкът в светлите очи е угаснал, а от мачовското тяло със широки рамене и изваяни коремни мускули не е останало нищо. Казанидис, който познава подсъдимия от 2002 година е един от двамата приятели на модела, заедно с дизайнера Панделис Мицу, които са дали показания пред съда.
    Под клетва Казанидис разказва, че страстта на Тео към белия прах е била публична тайна и затова известният PR агент години наред отказва сътрудничество с него. След една среща между двамата Теодоридис успява да го убеди, че се бори със зависимостта си и че е решен на всичко в името на кариерата си. “Тео беше истински професионалист, раздаваше се за работата си. Но това беше само първото впечатление. Когато поработиш по-дълго с него виждаш и други неща. Той изчезваше и с дни не се появяваше, заради кокаиновите си нощи, а когато се появяваше отново, не изглеждаше добре”, свидетелства Янис Казанидис пред съда.
    Защитата на красивия грък бе поета от един от най-добрите атински адвокати по наказателно право Сакис Кехайоглу. Още в началото той заяви публично: “Гледайте на Тео като на едно болно дете, не като на престъпник”. Пред съда известният адвокат пледира: “Накажете го, но не го унищожавайте”. И съдиите направиха точно това. Издадоха възможно най-леката присъда за човек, заловен с над 4 килограма наркотик. Сакис Кехайоглу изрази удоволетворение от присъдата, но каза че ще иска допълнително намаляване на наказанието на следващата съдебна инстанция.
    А как се чувства самият Тео Теодоридис? “Аз съм празен, не мога да мисля, не мога да чувствам, виновен съм пред семейството ми и ги моля за прошка”, казва моделът в предаването на Татяна Стефаниду “Заслужава да видите”. “Кога за първи път посегнах към наркотиците? Не си спомням. Нито защо. Беше много отдавна”. Той си признава трудната борба с наркотиците и че се опитва да откаже дори и цигарите. Сега чете много, чете без да спира. И пише сценарий...

Категории: Тео Теодоридис присъда трафик на наркотициКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus