Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Таксита и бензиностанции протестират срещу счетоводната отчетност

12 Февруари 2010 / 07:02:05  GRReporter
1006 прочитания

Идеята на правителството на Георгиос Папандреу да въведе касови апарати навсякъде до края на 2010 година вся ужас сред таксиметровите шофьори и собствениците на бензиностанции. Такситата проведоха първата си 24-часова стачка вчера и решиха да проведат втора на 19 февруари, петък. На протестното си шествие пред Министерството на финансите те категорично заявиха, че няма да си сложат касови апарати в автомобилите и няма да водят счетоводни книги за приходите и разходите си.
    Същото недоволство изрази и Федерацията на собствениците на бензиностанции в Гърция, която заплаши, че ако правителството не отмени решението си за въвеждането на касовите апарати, ще отговори със стачка. Федерацията намира за обидни и недобронамерени внезапните проверки на данъчните власти и говори за клеветническа кампания от страна на властите. Според собствениците на бензиностанциите мерките на правителството ще доведат до намаляване на потреблението на бензин и в крайна сметка ще удари интересите на клиентите им.

Категории: таксиметрови шофьори бензиностанции касови апаратиИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus