Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Световната сватбена индустрия достигна 300 милиарда долара

25 Април 2014 / 11:04:08  GRReporter
1091 прочитания

Сватбената индустрия процъфтява, въпреки тенденцията на много двойки в различни страни да заобиколят традициите. В световен план годишният цикъл на работа на индустрията е 300 милиарда долара, като една съществена част от тези резултати се осъществят от сватби, които се организират на туристически дестинации (destination weddings). Техният брой е почти една четвърт от общия брой сватби в света годишно, а за организацията им се изразходват около 71,5 милиарда евро. В същото време броят на сватбите, които се провеждат на далечни дестинации расте с 10 на сто всяка година.

Данните бяха представени на първата световна конференция на тази тема: „Destination Wedding Planners”, която се провежда в курортния комплекс Grand Resort Lagonissi до Атина. В нея участват над 100 от най-известните и утвърдени в индустрията компании – организатори на сватби, чиято цел е да се срещнат с компании, които предлагат дестинации в целия свят.

Конференцията се организира от компанията QnA International със седалище в Дубай. „Интересът за участие от организатори на сватби и доставчици от целия свят беше много голям”, заяви директора за международните сътрудничества на компанията Лиза Виегас.

Провеждането на конференцията съвпадна с първата масова сватба в Гърция. 16 двойки от Китай пристигнаха на остров Крит, където ще разменят клетви за вярност в живописния град Хания. Жените облякоха булчинските си рокли, а мъжете – своите костюми и се снимаха на различни места.

снимки: Flashnews / Βίντεο Cretapost

В четвъртък щастливите младоженци се разходиха на венецианското пристанище на града и посетиха други забележителности. В изявления пред Flashnews повечето от тях заявили, че „обстановката е същата както на снимките”, а един от младоженците дори направи предложение за брак на бъдещата си съпруга в една от уличките на стария град в Хания.

След сватбата всички заедно ще посетят градовете Ретимно и Агиос Николаос, където ще се запознаят и с местни сватбени традиции, като месенето на специална погача и ще вкусят „гамопилафо” – агнешко месо с ориз, което критяните сервират на сватбите. Сватбеното пътешествие на младоженците от Китай в Гърция ще завърши с посещение на романтичния остров Санторини, който е традиционна сватбена дестинация за много двойки от десетилетия.

Заедно с младоженците в Гърция пристигнаха и 70 техни роднини, както и около 20 китайски журналисти, които ще отразят щастливото събитие. Пътуването и церемонията се провеждат в рамките на „розовите сватби” (Rosewedding). Те се организират от 1998 от фестивала на туризма в Шанхай и общината Хуангпу.

Категории: Икономика сватбена индустрия конференция сватби на далечни дестинации Санторини розови сватби китайци Крит
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus