Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Студенти хулиганстват в атинския университет

30 Октомври 2014 / 10:10:09  GRReporter
1647 прочитания

Напрежение цари в момента в ректората на Атинския университет, след като около 40 студенти нахлуха в залата, където заседаваше академичния съвет на висшето учебно заведение и принудиха ректора Теодорос Форцакис да прекъсне заседанието.

Според кадрите, записани от камерата на телевизия „Скай“, студентите не позволяват на преподавателите да излязат от залата, а ректорът Форцакис сигнализира за „противозаконно задържане“.

«Блокирали са ни в сградата и не можем да излезем», заяви ректорът на Атинския университет.

Според източници на „Скай“, Теодорос Форцакис е опитал да излезе от залата през една странична врата, но студентите не са го оставили.

Преди заседанието на академичния съвет ректорът бе призовал студентските съвети да определят свои представителит, но те не го направиха, тъй като тяхното искане е да присъстват масово на заседанието и да обсъдят всички студентски въпроси.

Очаквайте подробности.

 

 

Категории: Атински университет академичен съвет блокиране студентски искания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus