Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Стрелецът с джипа даде показания

30 Декември 2009 / 15:12:52  GRReporter
1712 прочитания

Показания пред 16-ти редови следовател даде маниакалният стрелец, който около коледните празници рани четирима души из столичните улици. Той бе изпратен за предварително задържане в затвор след единодушното решение на прокурора и следователя с обвинения за пет опита за убийство и нарушение на закона за притежание на оръжие.

След като прокурорът уважи молбата на Брестас за 24-часово отлагане на представянето му пред следовател днес 31-годишният таксиметров шофьор се яви, но не можа да обясни поведението си от изминалата седмица, когато стреля от джипа си срещу случайни граждани по улиците на града.

Адвокатите му поискаха медицинско заключение от психиатър. В молбата си те съобщават, че клиентът им не разбира естеството и причината за обвиненията, които му се отправят. Добавят, че не е в състояние да даде показания за действията си. Настояват Брестас да бъде задържан временно в полицията, а не да бъде изпратен в затвор, защото изпращането в затвора на лице, страдащо от параноя представлява нарушение според Европейската конвенция за човешките права.

От 3 години насам Брестас бил буен и агресивен. Причина за промяната в поведението му станало любовно разочарование. Вероятно Брестас страда от психологично заболяване, родителите му го лекували като поставяли таблетки в храната без знанието му. Когато преди няколко месеца майка му му казала, че взима медикаменти и че трябва сам да се грижи за здравето си настъпили и усложнения в състоянието му. Приятелката на Брестас също съобщава за особености в характера му. Тя го определя като странен и интровертен, без приятели. 

Категории: стрелец показания Криминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus