Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Стрелба пред резиденцията на германския посланик в Атина

30 Декември 2013 / 09:12:11  GRReporter
1048 прочитания

Над 60 гилзи от автомат Калашников бяха намерени рано тази сутрин пред резиденцията на Волфганг Долт, посланик на Германия в Атина. Изстрелите се чули около 3,30 тази нощ на улица “Национална съпротива” в северното предградие Халандри. няма жертви и пострадали.
    Разследването е поето от службата за борба с тероризма. И в момента квартала е отцепен от многобройни полицейски сили, а експертите събират веществени доказателства. Задържани са 6 заподозрени, без обаче да има доказателства, че имат нещо общо със стрелбата.
    Според охраната на резиденцията извършителите са били четирима, те стреляли срещу стената на резиденцията без да се прицелват в охраняващите полицаи. След това избягали през съседните улици.
    Това е второто нападение срещу резиденцията на германския посланик в Атина. През 1999 организацията “17 ноември” изстреля ракета срещу сградата, която улучи покрива. По ракетата бяха открити капки кръв, което в последствие се оказа ценен доказателствен материал срещу членовете на организацията.
    Гръцкият премиер Андонис Самарас и министърът на обществения ред Никос Дендиас вече са говорили по телефона с посланик Волфганг Долт.

 

Категории: резиденция на германския посланик в Атина стрелба автомат Калашников терористична организация Волфганг ДолтКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus