Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Столичният площад Карици – място за забавление и приятели

13 Май 2010 / 19:05:46  Виктория Миндова
1351 прочитания

Атина е славна не само с античната си история, но и с кипящия нощен живот, който предлага най-различни удоволствия за най-различни хора. Всеки посетил поне веднъж гръцката столица ще е минал по обичайните туристически маршрути - пъстрите пазари на Монастираки, кафенетата на Тисио с изглед към Акрополи, барчетата на Псири, а напоследък и на Гази. Всички тези места са добре познати и обичани, шумни, пълни с хора и живот почти всеки час от денонощието, но новото любимо място за вечерно Мохито (например) и среща с приятели е площад Карици.

В сърцето на столицата между булевард Стадиу и улица Колокотрони се крие малкият площад Карици, който приютява едни от най-хубавите атински заведения. Ако се питате какво е толкова различното на тази част на столицата от другите, отговорът е лесен. Духът, който витае във въздуха там. Свежа младежка атмосфера, която обаче не познава възрастова граница. Приятни усмихнати хора, с които винаги можеш да завържеш интересен разговор на различни езици. Музика, на която можеш да се наслаждаваш докато си пийваш летния коктейл с компания или да танцуваш докато те заболят краката. За всеки има по нещо. GRReporter препоръчва три заведения, които са изпитани и имат всички предпоставки да изкарате една чудесна градска вечер, както и да се запознаете с нови хора.

USE бар е малко заведение скрито от пръв поглед, което може да се нарече едно от бисерите на площад Карици. Затвореното пространство е наистина малко, но посетителите могат да се насладят на спокойствието на външните маси в късните следобедните часове на деня. Вечер същите тези маси стават сборен център на модерни млади хора, художници, музиканти и артисти и ако случайно седнете на маса до тях винаги съществува възможността да осъмнете с нови интересни приятели. След дълго проучване и дегустации, спокойно мога да кажа, че там се сервира най-хубавото Mojito и Caipirinha в града.  Ако сте любители на класическия rock&roll от 50-те и 60-те можете да посетите USE всеки четвъртък и със сигурност ще ви се отвъртат краката от twist and shout -танци. В петък и събота музиката се носи по течението на деветдесетте години, инди вълната на брит попа, като в зависимост от атмосферата, настроението и посетителите може да премине от James, Depeche Mode и Red Hot Chili Peppers  към Pulp и IMF и други любими мелодии. В неделя, когато всички си почиват ако почувствате неутолима жажда за малко електронна музика можете да се отправите към USE, където след  11 вечерта можете да вземете своята доза електронен саунд , без после да вид гърмят ушите цяла седмица.

Πριζα (Бриза) или в буквален превод „контакт” (и то електрически) е друго уютно заведение, в което можете да се съберете с приятели или да отидете сам, за да прекарате една приятна вечер. Освен това ако ви е паднала батерията на телефона или laptop- a ви не работи без  да е включен към източник на енергия, там винаги ще можете да намерите свободен контакта за електричество. Независимо, че атмосферата е подобна на тази в USE, Бриза е посещавана в по-голяма степен от студенти. Външните маси и сухият бар на заведението са непосредствено на тротоара към улицата, така че ако сте в настроение да оглеждате и обсъждате непознатите (клюкарско, но понякога дори вълнуващо занимание) можете спокойно да се установите на стратегическо място и да се любувате на гледката.

Между двете заведения USE и Πριζα на видно място ще забележите и модерното бистро Beat, което се помещава в сградата на театър Мушури. Освен хубави коктейли там можете дори и да похапнете, като Beat предлага обедно и вечерно gourmet меню за разбирачи. Собственици на бистрото са двама от най-известните и успешни гръцки комици Сакис Булас и Янис Жуганелис, което допринася за славата Beat. Възрастовата граница там е по-висока от тази на Бриза, което по никакъв начин не означава, че ще се забавлявате по-малко, ако изберете бистрото на актьорите. Beat има и второ ниво под земята, което работи вечер като клуб. Там оживява музиката от 70-те, 80-те и до някъде 90-те години на миналия век и ако искате да се запознаете с гръцките хитове от това време, вашият избор трябва да е Beat.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus