Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спряха безплатното кафе и вода на гръцките депутати

13 Март 2014 / 16:03:26  GRReporter
739 прочитания

Със заповед на председателя на парламента Евангелос Меймаракис се спира безплатното кафе и бутилирана вода на депутатите, участващи в различните парламентарни комисии.

Фирмата, която стопанисва кафето и стола в парламента, сервира на депутатите кафе на цени като в скъпите заведения на тузарския квартал Колонаки.

Едно кафе (от машина, което е и най-евтиното) струва около 4 евро, като от публикувани данни става ясно, че парламентът е платил 10 023 евро за кафето и водата на участващите в 44 заседания на парламентарните комисии само през декември, въпреки че същото кафе в барчето на парламента струва само 1,30 евро. Въз основа на данните от решението, качено на сайта „Парламентарна прозрачност“, и на базата на приблизителни изчисления, става ясно, че цената на едно кафе или бутилка минерална вода за депутатите от комисиите е струвало около 4 евро.

Заслужава да се отбележи, че подобно разточителство на средства излиза на бял свят за втори път, тъй като миналия месец стана ясно, че парламентът е похарчил около 17 000 евро за кафета и сладки, предложени по време на срещи на председателя на Народното събрание, на заместник-председателите и парламентарните комисии.

В същото време въз основа на друго решение, качено на сайта „Парламентарна прозрачност“, около 55 евро на човек е струвала официалната вечеря в Музея на Акропола, дадена от парламента на 120 гости във връзка със срещата на председателите на комисиите за публична администрация, обществения ред и правосъдието в рамките на гръцкото председателство.

За тази вечеря са били похарчени общо 6 674,60 евро...

Ръководството на парламента бе изненадано и от затварянето на служебното барче, намиращо се в сградата на улица „Секери“. Запечатването на обекта е извършено от общината, тъй като въпросното заведение нямало разрешително. Както посочи главният секретар на парламента Атанасиос Папайоану, в следващите дни се очаква да се намери решение на проблема.

 

Категории: кафе депутати парламент разточителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus