Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Съпругата на бивш министър арестувана за данъчни измами

28 Януари 2014 / 11:01:49  GRReporter
1242 прочитания

В ареста на Главна дирекция „Полиция“ – област Атика прекара нощта съпругата на бившия министър и депутат Герасимос Якуматос, Елени Теодору, както и брат му, счетоводителят и управителката на дома за стари хора „Агиос Хараламбос“, след повдигнатите срещу тях обвинения.

По-конкретно срещу четиримата обвиняеми са повдигнати обвинения за неточно издадени данъчни документи. Те ще бъдат изправени пред първоинстанционен съд във вторник. На излизане от кабинета на прокурора, счетоводителят окачестви като  «напълно несъстоятелни обвиненията», като добави: «Хвърлиха ни на лъвовете».

Четиримата задържани пред прокурора

Четиримата задържани бяха доведени в административната сграда на гръцкия съд на ул. „Евелпидон“ след 18.30 ч. вчера, за да им бъдат повдигнати обвиненията. Според изявление на техния адвокат Димитрис Аваркиотис, обвиняемите отхвърлят обвиненията, твърдят, че нямат никаква връзка с това, което им приписват, и подчертават, че до този момент властите не са ги информирали за никакви данъчни нарушения.

Семейство Якуматос

Хронологията на ареста

И така, заради укриване на сумата от 24 000 евро в понеделник сутринта бяха задържани съпругата и братът на депутата Герасимос Якуматос, след проверка на Икономическа полиция в дома за стари хора „Агиос Хараламбос“, който обвиняемите държат в квартал Психико. Задържани са също така и счетоводителят на дома и неговата управителка, а самият депутат не бе арестуван благодарение на депутатския си имунитет.

Герасимос Якуматос заяви, че става въпрос за не толкова тежко нарушение и поясни, че домът за стари хора принадлежи на брат му, а съпругата му е само председател.

«Срещу мен няма никакво обвинение. Що се отнася до брат ми, става въпрос за леко нарушение, а самият той твърди, че всичко е законно и няма нарушение. Съпругата ми беше просто председател. Няма никаква връзка със случая», подчерта депутатът.

Домът за стари хора „Агиос Хараламбос“ в квартал Психико

Според съобщение на Гръцка полиция, по заповед на прокурора на Атинския съд са задържани двама мъже на 65 и 52 години и две жени на 54 години за данъчни нарушения в акционерно дружество за предоставяне на услуги.

 

Категории: Герасимос Якуматос арест гръцка полиция данъчни нарушения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus