Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спирос Лацис взима старото атинско летище

28 Февруари 2014 / 09:02:32  GRReporter
1521 прочитания

Строителната компания  Lamda Development, собственост на най-богатия (според списание Форбс) грък Спирос Лацис е на път да придобие старото атинско летище в крайморския квартал Глифада. Тя е единствената компания, която се е явила на обявения от гръцката Агенция по приватизацията търг, като е представила обща оферта заедно с фонд от Абу Даби, китайския Фасун и частни европейски капитали. Инвестицията е на стойност 7 милиарда евро.
    Управителният съвет на Агенцията по приватизация ще заседава в следващите дни, за да оцени техническият проек, финансовия план и гаранциите, предложени от Lamda Development. Очаква се процедурата по оценяването да продължи две седмици.
    “Част от най-големите капитали в света решиха да инвестират в Атина и по този начин засвидетелстваха доверието си в гръцката икономика. Нашата инвестиция в старото атинско летище ще създаде десетки хиляди работни места, ще предостави възможност за развитие на елита на гръцкото предприемачество и ще преобрази околната среда в областта Атика чрез създаването на зелен парк на площ 2 милиона квадратни метра”, заяви изпълнителният директор на Lamda Development Одисеас Атанасиу.
    Амбицията на архитекти, инвеститори, строители и предприемачи е да създадат невиждан за гръцките условия мега комплекс със жилищни сгради, спортни съоръжения, културни центрове, търговска площ и зелен парк, които да предлагат богата гама от услуги и качество от световна величина.

 В последните години списание Форбс неизменно посочва Спирос Лацис като най-богатия грък с инвестиции в банковия сектор, корабоплаването, транспорта, петролната индустрия и строителството. Миналата година синът на капитан Янис Лацис се оттегли от притежаваната от него Eurobank EFG, като предостави мажоритарния си дял на своите племеници. По-късно банката не успя да събере необходимите частни капитали за рекапитализацията си и попадна във Фонда за финансова стабилност. Lamda Development обаче има стабилно развитие. Компанията притежава най-големият мол в Атина The Mall Athens, най-големият мол в Солун - Средиземноморски свят, а също и крайморския парк Марина Флизву в Атина.

Самият Спирос Лацис от дълги години живее в Швейцария със съпругата си Маргарита, където са базирани и основните му бизнес начинания.

Категории: Спирос Лацис старото атинско летище Lamda Development най-богатият грък инвестиции в Гърция нови работни места
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus