Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спасиха бедстващ кораб край Санторини

03 Май 2014 / 10:05:06  GRReporter
1335 прочитания

190 пасажери на ферибота „Превелис” изтръпнаха рано сутринта, когато корабът заседна в 3:30 до островчето Аспрониси, близо до Санторини.

„Превелис” отпътува в 18:00 в петък вечерта и изпълнява маршрута Пирея-Милос-Санторини-Анафи-Ираклио-Сития-Касос-Карпатос-Диафани-Халки-Родос.

Корабът е измъкнат от засядането след проверката, извършена от водолази с усилията на екипажа.

Според управителя на компанията АНЕК Ставрос Ангелидакис, който говори за сутрешното предаване на телевизия Скай, 190-те пътници са извън опасност и фериботът е отпътувал за Санторини.

Като предпазна мярка пътниците, между които и малки деца, са накарани да сложат надуваеми жилетки и да излязат на палубата. Здравният център на Санторини както и общината са били поставени в готовност.

В района пристигнаха служители на пристанището, лодки, както и пътнически ферибот от Санторини, за да помогне, ако е необходимо за превозването на пасажерите.

Леководолазите не са открили неизправност, която би могла да доведе до нахлуване на вода.

Корабът ще бъде проверен отново на Санторини от специални контрольори на търговски кораби и след това ще бъде решено дали ще продължи по маршрута или пасажерите ще отпътуват с друг кораб.

 

Категории: бедстващ кораб Санторини пасажери
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus