Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Случаят Константина Кунева влиза в съда

04 Февруари 2013 / 08:02:47  GRReporter
1007 прочитания

Във вторник, 5 февруари районният съд в Пирея започва да разглежда на първа инстанция делото за покушението срещу Константина Кунева. Няколко дни преди Коледа на 2008 Кунева бе залята с киселина и бе откарана в болница с тежки телесни повреди. В съда българката ще бъде представлявана от юридическата служба на най-големия гръцки синдикат ГСЕЕ и от личната си адвокатка, които ще поискат от съдиите да признаят покушението срещу нея като “трудова злополука”. Нещо, което ще даде възможност на юристите да обвържат нападението със синдикалната й дейност.
    Константина Кунева бе главен секретар на Профсъюза на чистачките и преди покушението бе в постоянен конфликт с фирмите-работодатели като изискваше от тях да осигуряват чистачките и да признаят професията им за вредна за здравето. Нещо, което много собственици са отказвали да правят. След тежките поражения за здравето й, причинени от нечувано жестокото нападение срещу нея гръцките синдикати реагираха с мощна вълна от солидарност. Това обаче не помогна за разкриването на похитителите й, въпреки личните уверения на тогавашния министър за защита на гражданите Михалис Хрисохоидис.
    Константина Кунева бе настанена в болницата за спешна медицинска помощ “Евангелизмос”, където бе подложена на множество операции. В момента лечението й продължава във Франция. За финансовата подкрепа на семейството й - пенсионираната й майка и малкият й син допринасят гръцкото и българското правителство, гръцки банки, както и много частни лица.
 

Категории: Константина Кунева покушение районен съд Пирея синдикати Профсъюз на чистачките осигуряване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus