Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

След тотализатора приватизират и лотарията

29 Август 2013 / 09:08:48  GRReporter
820 прочитания

След като приватизира преди 10-тина дни Държавния тотализатор ОПАП гръцката държава е на път да стори това и с Държавната лотария. Миналата седмица в парламента бе представен законопроект, който предвижда отдаването на концесия за 12 години на лотарията срещу еднократно обезщетение от 190 милиона евро. гръцката държава запазва за себе си новогодишния тираж и участва с дял в смесените печалби, който ще й осигури постъпления от 550 милиона евро. От своя страна агентът, който ще вземе концесията се задължава да провежда тиражите, да печати и продава билетите, да рекламира лотарията и да осигурява печалбите.
    Снощи законопроектът бе гласуван в комисията по финанси и икономика, а днес ще бъде обсъден и в пленарната зала. “Това ще е голяма стъпка напред в  привтизационната програма на правителството с недвусмислена печалба за гръцката държава”, заяви министърът на финансите Янис Стурнарас. Той съобщи, че приходите от туризъм тази година ще бъдат значителни, което дава основание на правителството да вярва, че крайните резултати за БВП на страната за 2013 ще са по-добри от първоначалните очаквания.
    Депутатите от ККЕ и Сириза напуснаха комисията по финанси и икономика в знак на несъгласие с приватизирането на Държавната лотария. Против законопроекта се обяви и Дора Бакояни, депутат от Нова демокрация. Несъгласие изразиха и депутатите от Златна зора и Независими гърци.

 

Категории: държавна лотария приватизация концесия новогодишен тираж печалби законопроект парламент
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus