Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Скопие предаде Макис Псомиадис на гръцкото правосъдие

30 Април 2012 / 20:04:47  GRReporter
1394 прочитания

Скандалният футболен бос Макис Псомиадис, срещу когото са повдигнати тежки обвинения в уговаряне на мачове вече е в ръцете на гръцките власти. Псомиадис все успяваше да се изплъзне от хватката на правосъдието и в крайна сметка намери покой в македонската столица. Но там бе открит от местната полиция през ноември 2011 и вкаран в затвора. Гърция веднага отправи искане за екстрадирането му, което обаче забуксува по дипломатическите канали поради неуредения спор за името на Македония.
    След пет и половина месеца днес в 14,00 часа македонската полиция предаде Макис Псомиадис на Интерпол, която от своя страна го закара до граничния пункт Евзони, където го очакваха гръцките полицаи. Те го закараха в Главната дирекция на гръцката полиция на атинския булевард Александрас, а утре обвиняемият ще бъде изправен пред прокурор. Бившият президент на футболния клуб в Кавала ще трябва да отговаря и по обвинения, че е ръководел престъпна организация, за пране на мръсни пари, измама и изнудване.
    Макис Псомиадис беше арестуван през септември 2011 във вила в предградието Анависос в Атина по обвинения за уреждане на мачове. По време на разпита при следователя се обяви за политически затворник и жертва на системата и бе пуснат на свобода поради несъгласие между следователя и прокурора. По-късно съд постанови ареста му, но 56-годишният предприемач изчезна. Два месеца след това македонските власти го задържаха в Скопие.

Категории: Макис Псомиадис уредени мачове екстрадиране футболен клуб Кавала изнудванеКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus