Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Singapore Airlines се завръща в Гърция

11 Юни 2014 / 13:06:46  GRReporter
670 прочитания

След двегодишно отсъствие тази седмица на летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина се завръща Singapore Airlines.

Компанията, една от малкото 5-звездни авиокомпании, както и първият клиент на Airbus A380, най-големия пътнически самолет в света, откри директни полети от Сингапур до Атина.

По-конкретно от 9 юни до 9 октомври 2014 Singapore Airlines ще осъществява два пъти седмично директни полети от Атина до Сингапур и обратно.

Полетите ще се извършват всеки понеделник и четвъртък със самолети тип Boeing 777-200ER. По-специално полетът от Сингапур до Атина с номер SQ382 ще потегля от Сингапур в 02.05 ч. и ще пристига в Атина в 08.30 ч., а полетът от Атина до Сингапур с номер SQ381, ще заминава от Атина в 13.00 ч. и ще пристига в Сингапур в 04.55 на следващия ден.

«Подновяването на директните полети от и до гръцката столица се очаква да обслужи голям брой гърци от диаспората в Австралия, както и пътници от Азия, които пътуват към нашата страна с цел туризъм или по работа», подчерта Такис Димитриу, изпълнителен директор на Asian Aviation, официалния представител на Singapore Airlines в Гърция.

Singapore Airlines обслужва гръцкия пазар вече над 40 години. Двата директни полета седмично по време на летния сезон ще допълнят досегашните 33 полета, които извършва компанията всяка седмица от Атина до Сингапур с Turkish Airlines и Aegean Airlines през Истанбул, както и полетите с общ код на Aegean Airlines през Милано, Мюнхен, Франфурт и Лондон.

Едновременно с това компанията извършва 14 полета седмично от Солун до Сингапур през Мюнхен и Франкфурт с полети с общ код на Aegean Airlines.

 

 

Категории: директни полети Singapore Airlines Airbus A380 Asian Aviation Aegean Airlines Turkish Airlines
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus