Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Шефовете на нощен клуб предадени на прокурор заради данъчни нарушения

05 Август 2013 / 11:08:32  GRReporter
747 прочитания

С фиаско завърши първоначално акция на Службата за борба с икономическите престъпления. В петък представители на Службата разпоредили затварянето за 48 часа на нощен клуб в Калитея, Халкидики, заради неиздаването на касови бележки. Шефовете на заведението обаче не се съобразили с решението и в събота клубът работел нормално, като това било обявено дори в страницата им във Фейсбук:

«Каквито и слухове да се носят, не ни засягат. Снощи направихме фурор с Панос Киамос, ще го направим и днес! Благодарим ви за вашите SMS-и... Продължаваме нормално», написаха в събота следобед в социалната мрежа шефовете на Summer Fix Live.

Няколко часа по-рано – в събота призори – Службата за борба с икономическите престъпления извършила проверка на заведението, в което се забавлявали близо 500 души, и установила, че не се издават касови бележки. Трябва да се отбележи, че в петък нощният клуб бе отворил врати за първи път.

В 23.00 часа в събота, когато посетителите започнали да пълнят масите в заведението, четирима полицаи влезли и задържали временния шеф на нощния клуб за нарушаване на разпореждането на Службата, без обаче да затворят заведението, както предвижда законът. Програмата продължила нормално, и към 3 ч. сутринта полицията отново посетила заведението, като този път арестувала дъщерята на собственика.

Въпреки това и втория път полицаите не затворили заведението, както били длъжни по закон. От последвалото полицейско разследване става ясно, че Summer Fix Live няма дори необходимото разрешително. Двамата задържани ще бъдат изправени пред прокурора в Полигиро.

Междувременно на своята страница във Фейсбук шефовете на заведението благодарят на певеца за сътрудничеството. «Благодарим от сърце на Панос Киамос за чудесното сътрудничество и двете прекрасни вечери, които ни подари. Желаем му успех и го очакваме отново. Ние продължаваме и очакваме всички вас!», се казва в съобщението им.

Секретарят на Службата за борба с икономическите престъпления Стелиос Стасинопулос се свърза в неделя сутринта с началника на Полицейското управление в Касандрия, с полицейския началник на Халкидики, както и с прокурора на Халкидики, и поиска тяхното съдействие за затварянето на нощния клуб.

В крайна сметка, вчера, неделя, 4 август, заведението бе затворено отново и ще отвори врати утре, вторник. В случай че нарушението се повтори, законът предвижда затваряне на заведението за срок от един месец, а ако нарушенията продължат – за срок от една година.

Възможно е обаче нощният клуб да остане затворен за по-дълго време, ако се потвърдят данните, че работи без необходимите разрешителни.

В същото време, въпроси възникват във връзка с действията на местното полицейско управление, натоварено със задължението да приложи съответното решение на Службата за борба с икономическите престъпления. Вече е започнала процедура срещу началника на Полицейското управление в Касандрия, а от щаба на Гръцка полиция е разпоредено извършването на официално административно разследване за налагането на дисциплинарно наказание на полицаите.

Междувременно пред прокурора на Полигиро, Халкидики, ще бъдат изправени временният шеф на нощния клуб и дъщерята на собственика, задържани във връзка със случая. Собственикът на заведението се издирва.

 

 

 

Категории: нощен клуб данъчни нарушения Служба за борба с икономическите престъпления
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus