Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ще разпитват Караманлис за скандала Ватопед

21 Септември 2010 / 19:09:44  GRReporter
905 прочитания

Бившият премиер Костас Караманлис ще трябва да отговаря на въпроси на парламентарната комисия, която разследва сделките на светогорския манастир Ватопед. Депутатите, които участват в комисията решиха единодушно да призоват бившия президент на Нова демокрация. Преди гласуването обаче сините депутати се оттеглиха от заседанието.
    Караманлис е призован да даде показания като свидетел. В текста, с който комисията го привиква му се дава възможност да избере сам дали да се яви лично пред нея или да отговори писмено. Двама министри в правителството на Нова демокрация трябваше да подадат оставка, тъй като се оказа, че са били пряко облагодетелствани от сделките на манастира. Екатерини Пелеки е била нотариусът, който с подписа си е заверявал покупко-продажбите. Пелеки е съпруга на един от най-близките сътрудници на Караманлис в миналото - бившия министър на отбраната, на вътрешните работи и на културата в различните правителства на Караманлис Георгиос Вулгаракис.
    Бившият говорител на правителството на Караманлис Теодорос Русополос също беше принуден да подаде оставка. След като властта в Гърция бе поета от социалистите на Георгиос Папандреу и в парламента бе създадена комисия, която да разследва аферите на манастира, се появиха и недвусмислени доказателства, че и Янис Ангелу, началник на канцеларията на бившия премиер Костас караманлис е замесен в случая Ватопед.

Категории: Костас Караманлис манастира Ватопед парламентарна комисия призоваванеПолитика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus