Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Селяните затягат обръча около Атина

17 Януари 2010 / 16:01:43  GRReporter
825 прочитания

    Постепенно затягане на обръча около Атина предприемат гръцките фермери, чиито протести се очаква да станат по-интензивни от утре. Българските министества на вътрешните работи и на транспорта призовават шофьорите да избягват пътувания в Гърция в следващите 10 дни, поради опасност пътната мрежа на страната да бъде парализирана от фермерски блокади.
    В неделния ден най-голямо напрежение имаше по магистралата Егнатиас в района на Кавала при пътния възел Кердилион, завзет от тракторите. Земеделците решиха да го оставят отворен между 13,00 и 17,00 часа поради футболния мач Олимпиакос-Кавала. Така фермерите позволиха на феновете на тима от Пирея да се придвижат от Солун до Кавала, за да наблюдават мача на любимия си отбор. От 17,00 до 22,00 магистралата ще остане затворена, след което отново ще се отвори, за да преминат натрупалите се автомобили.
    Селяните от областта Гревена събират тракторите си пред областната управа и утре, понеделник в 10,00 часа ще се съвещават, за да решат какви ще бъдат бъдещите им действия. Край Серес селските стопани също са подредили тракторите си по продължението на пътищата, но засега изчакват и не ги блокират. Същото е и положението в областта около Лариса. Затворен остава пътният възел Богацику край Кастория, който се отваря на всеки час, а през останалоте време движението се извършва по околни пътища.
   

Категории: селски блокадиАктуалноОбщество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus