Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сексапилните колекции есен-зима 2010-2011

30 Март 2010 / 22:03:09  Марина Николова
3045 прочитания

За единадесети път в Атина се организира гръцката Седмица на модата между 24 и 28 март 2010 г. В нея участват 15 дизайнери, както утвърдени, така и млади моделиери, които показаха своите колекции за сезона есен-зима 2010-2011.

Сексапил, лека носталгия и джаз настроение носи колекция на Макис Целиос за сезона есен-зима 2010-2011. Мъжките костюми са в черно, кафяво, сиво, чиято монотонност разбиват или допълват детайлите – шалче на врата, тънки вратовръзки или пояси стегнати на кръста, които може да реши в червено. В женската си колекция Целиос запазва цветовете, които предлага и за мъжете, като набляга на материите и на кройките.

Неговите жени са сексапилни, дръзки и романтични. Мини полите и роклите винаги са на мода – Целиос изтъква женствеността като оголва едното рамо или гърба. Талията винаги е стегната със широк колан, а дантелите пак излизат на мода като детайли от полите или във формата на апокалиптични бодита. Клиновете остават на мода, задължително с широк колан и в комбинация с ефирни блузи. Дрехите със запазена марка Макис Целиос могат да бъдат закупени от 350 бутици в Гърция и в 200 в чужбина.

Колекцията на Димитрис Дасиос се отличи с екстравагнтост още от самото начало на шоуто. На фона на звуци от трещящи гръмотевици и изливащ се дъжд, на сцената излизат жените на Дасиос облечени в тесни, дълги рокли със строги линии, със стилно прибрани коси и с чадъри в ръка. Острите линии са омекотени от цветни елементи и кадифената материя на палтата.

Колекцията на Дасиос се завърта около „дъждовната тема” – жените са облечени в къси поли във формата на големи черни чадъри. Линиите са подчертани – на мода са три/четвърти ръкавици, които подчертават елегантността на тесни блузи без ръкав. Жената за Дасиос остава загадка, която очаква да бъде разгадана.

Димитрис Дасиос е дизайнер, който обича да се занимава с приложните изкуства, бижутата и аксесоарите, създавайки уникати с неговия разпознаващ се почерк и техника. Колекцията му от дрехи и аксесоари за сезона есен-зима 2010-2011 наименувана „Ноември” има явни препратки към гръцката традиция. Отличава се с кожените дрехи и палтата, които съчетава с кашмир и коприна. Колекцията му от дрехи е съпроводена от кожени чанти с кожени елементи, от велур или с етник детайли, които са в като цяло в цветовете на земята. Творенията на Дасиос са ръчно изработени и могат да бъдат закупени от бутици от Ню Йорк до Токио.

Освен ревютата по време на модната седмица бяха организирани и събития в подкрепа на ΑctionΑid. 17 танцьори участваха в представлението „Dancing fashion... Α move for a move”, фотографите Бил Патрик и Хедер Номи изложиха снимките си в изложбата „Seven Vs seven ΙΙΙ” и ΑctionΑid представи новата си колекция от тениски с послания и скици свързани с дейността на организацията в света.

По време на Седмицата на мода беше представено и ревю на т.нар. етична мода, а в павилионите в комплекса Технополис, където се проведоха шоутата имаше и павилион с продукти на тази ethical fashion. „Потреблението е начин на живот. Изборът да следваш етичната мода помага за дълголетието на планетата” отбелязва първата гръцка организация за етична мода Read Τhread, която организира първото ревю Εthical Fashion.

Тази година по време на Седмицата на модата представиха колекциите си дизайнерите Ангелос Братис, Христофорос Котентос, Delight, Димитрис Дасиос, Евангелос Каватас, Лито Баре, Филеп Мотгуари, Кати Хейнделс, Макис Целиос, Мария Мастори, Μi-Ro, Панос Апергис, Сотирис георгиу, Василис Зуяс, Георгиос Елевтериадис и Νew Generation и румънката Корина Владеску.

 

Категории: Актуално мода есен зима
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus