Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Секретарят на заместник-министър нападнат с чукове и лостове в офиса

15 Януари 2010 / 12:01:54  GRReporter
821 прочитания

Пет души с качулки на главите нахлуха в офиса на министъра на правосъдието Апостолос Кацифарас и нападнаха секретаря му и друг техен колега. По време на нападението г-н Катцифарас е бил на заседание, а в офиса му в квартал Екзархия е бил неговият секретар и шофьорът на чичото на министър Кацифарас. След като петимата закачулени нахлули в офиса, започнали да удрят двамата мъже – секретаря и другия мъж, а после започнали да чупят каквото им попадне пред очите. Вандалите са били въоръжени с чукове, лостове и други предмети, с които са удряли двамата мъже по главата и тялото.

Докато петимата души вилнели в офиса, пред сградата ги чакали други десетима, които също са носели кърпи на лицата си и качулки на главата. След нападението групата се разпръснала из малките преки в района. Според думите на свидел сред нападателите имало и две момичета, които в ръцете си държали чукове.

В района на нападението пристигнаха полицаи, които се заеха да разпитват свидетелите на случилото се. Двамата служители, които пострадаха бяха отведени в болница, където им направиха необходимите прегледи и според докторите състоянието им не е обезпокоително.

Министър-председателят Георгиос Папандреу пожела бързо оздравяване на наранените и заяви, че осъжда всеки акт на насилие, какъвто е и този случай. Заместник-министърът на правосъдието заяви, че познатите „непознати” изнудват демокрацията. „Но демокрацията не се поддава на изнудване, нито може да бъде тероризирана или убита” допълни г-н Кацифарас.

Неговият офис беше нападнат и в края на месец ноември миналата година, когато непознати поставиха два бидона от лесно възпалима течност пред външната врата и ги запалиха, което причини материални щети на кооперацията.

Тази сутрин едно телефонно обаждане за поставена бомба в сградата на Апелативния съд разтърси пак обществото. Сутринта в 9 ч. и три минути непознат се обади в Центъра за бързо реагиране и каза, че след половин час ще избухнат две бомби в Апелативния съд.

Хората в сградата бяха моментално евакуирани, а движението в околните булеварди беше прекъснато. Там се намират екипи за обезвреждане на взривни устройства, които претърсват сградата, тъй като времето за задействане на механизма, което е посочил непознатият вече е изтекло.

 

Категории: Криминална хроника нападение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus