Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Седем имигранти се удавиха край остров Лесбос

18 Март 2014 / 10:03:50  GRReporter
1538 прочитания

Нова трагедия с поне седем загинали имигранти се разигра в Егейско море. Други двама продължават да се издирват, а осем души са били спасени от гръцката брегова охрана.

Седемте жертви се удавили близо до нос Коракас на остров Митилини (Лесбос), след като лодката, с която пътували към гръцките брегове потънала. Кораб на бреговата охрана продължава да издирва изчезналите двама души.

Гръцките власти били информирани за инцидента в полунощ, когато екипажът на кораб на бреговата охрана, който патрулирал региона на Лесбос открил в морето двама имигранти. Те разказали на членовете на службата, че заедно с други 15 души пътували с лодка, която по неизяснени до момента причини започнала да се пълни с вода и потънала.

По нареждане на оперативния център на министерството на флота започнала спасителна акция с участието на три кораба на бреговата охрана, един военен хеликоптер “Супер пума” и един траулер.

Според местния информационен сайт Lesvosnews.gr до момента в болницата на острова са били транспортирани труповете на един мъж и едно дете, а кораб на бреговата охрана пренася още петима удавени към пристанището на острова.

Очаквайте подробности. 

Категории: Криминална хроника имигранти лодка удавени брегова охрана Лесбос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus