Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сблъсъци в цяла Гърция

05 Май 2010 / 15:05:30  GRReporter
2446 прочитания

Демонстрациите на гражданско недоволство прерастнаха в открити сблъсъци с полицията в повечето гръцки градове. В Солун специалните части за борба с масовите безредици използваха газ и фотобомби, за да разпръстнат протестиращите, някои от които припаднаха от заушливите газове. Особено напрегнато еположението около Аристотеловия университет, където младежи замерят полицаите с камъни и дървета и палят кофи за боклук. Анархисти завзеха Центъра по заетостта на улица Олимп, безредици имаше и пред Главния секретатиат за Македония и Тракия. Нанесени са материални щети на банкови офиси, банкомати и магазини на улица “Етники амина”.
    Взривоопасна е и ситуацията в Патра, където днес се проведоха три масови митинги. Протестиращите са влезли в спречквания с полицията, която е използвала сълзотворен газ. В протеста взеха участие и общинските служители, които излязоха по улиците с боклукджийски коли и трактори.
    В Янина демонстрантите потрошиха три банкомати и изпочупиха прозорците на клонове на Земеделската банка и на Алфа банк. В Корфу привърженици на извънпарламентарната левица окупираха сградата на Областната управа.

Категории: Гърция безредици протести икономическа кризаАктуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus