Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Сана Инграм - холандската художничка, която стои зад успеха на Лукас Пападимос

11 Ноември 2011 / 12:11:54  GRReporter
2277 прочитания

Зад всеки успял мъж стои една силна жена. Сана Инграм е съпругата на новия гръцки премиер Лукас Пападимос и го подкрепя във всичките му начинания от 1977. „Само се моля той да може да промени нещата дори само за три месеца”, са нейните думи, след като стана ясно, че мъжът й поема премиерския пост на закъсалата Гърция, цитирани от BBC. Госпожа Пападимос е художничка със световна слава. Тя е до рамото на съпруга си повече от 30 години, но нямат деца. Нейните произведения се отличават с топли цветове и динамика, а професионалната й кариера е диаметрално противоположна на тази на нейния съпруг.

Инграм е родена в Индонезия, но е отрасла и живяла в Холандия. Фамилията Инграм е с дълга история и според съобщенията в гръцките медии, прадедите на днешната премиерша на Гърция са били основатели на Кейптаун в Южна Африка. Семейството има жилище в квартала Палио Психико в Атина, но може да се каже, че като цяло са жители на света. Двете главни резиденции, между които разделят времето си са в гръцката столица и Ню Йорк.

По времето когато Пападимос и Инграм сключват брак, днешният премиер на Гърция е преследвал академична кариера по икономически науки. В периода 1975-1984 е бил асистент-професор и след това доцент в икономическия отдел на Колумбийския университет в Ню Йорк. През 1988 година Пападимос е бил избран за професор по икономика в Атинския икономически университет, а през 2006 е избран за член на Атинската академична общност. Професионалната му кариера включва позиции, като шеф на Баката на Гърция и вицепрезидент на Европейската централна банка и се движи успоредно с академичната, но в натоварения си график Пападимос винаги намира време за своята половинка.

Освен подкрепата на жена си, Пападимос получава и едно рамо от съучениците си в Атинския колеж от преди почти 50 години част, от които днес са известни в общественото пространство гърци. „Дано да можеше да помогна и аз с нещо”, казва бившият съученик на новия премиер и актьор Костас Арзоглу и добавя: „Това, с което се е заел е плетеница от проблеми, на които трябва да се намери решение. Той (Пападимос) обаче има всички качества да се справи”. Друг негов познат от ученическото минало, известният гръцки бижутер Андонис Вуракис заявява: „Той е човек с качества и морал. Изключително образован. Той е създаден да спаси Гърция”.

Категории: АктуалноПолитика Пападимос съпруга Сана Инграм Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus