Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Самолетът на сирийския външен министър приземен на атинското летище

21 Януари 2014 / 16:01:11  GRReporter
816 прочитания

Самолетът на сирийския външен министър Уалид Муалем е приземен на атинското летище “Елефтериос Венизелос” и не може да излети за Женева. На борда му е и дипломат номер едно на Дамаск, който трябва да участва в международна конференция в Швейцария. Поради международното ембарго срещу режима на Башар алАсад, самолетът не може да бъде зареден с гориво. Самолетът тип "Туполев" на компанията Syrian Air е кацнал на летището в гръцката столица в 11,57 днес.
    Съобщението бе направено от  сирийската държавна телевизия. От пресофиса на гръцката Гражданска авиация потвърдиха информацията, като казаха, че проблемът не е технически, а политически и очакват нареждане как да действат. От Министерството на външните работи уточняват, че има международни правила за действие при ембарго. Първо самолетът трябва да бъде проверен и след като приключи проверката и при положение, че свичко е наред, той ще бъде зареден с гориво и ще излети за Женева.

Очаквайте подробности.

 

Категории: ембарго срещу режима на Башар ал Асад самолет на сирийския външен министър Уалид Муалем гръцка гражданска авиация атинското летище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus