Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Самарас иска вот на доверие от парламента

02 Октомври 2014 / 07:10:41  GRReporter
748 прочитания

Гръцкият премиер Андонис Самарас ще поиска вот на доверие от парламента веднага след започването на редовната есенна сесия следващата седмица. Това потвърди правителствен говорител след срещата на Самарас с коалиционния си партньор Евангелос Венизелос.
    Лидерите на двете партии от управляващата коалиция - Нова демокрация и ПАСОК - са се договорили също и за процедурата по избирането на следващия гръцки президент. Мандатът на сегашния Каролос папуляс изтича през март 2015 и съгласно конституцията на страната, процедурата по избирането на неговия наследник трябва да започне през февруари 2015.
    “Двете решения ще гарантират политическата стабилност на страната, няма да позволим на силите на нестабилността, мизерията и демагогията да вземат връх”, коментира Евангелос Венизелос.

 

Категории: Андонис Самарас вот на доверие Евангелос Венизелос гръцки парламент Нова демокрация ПАСОК Каролос Папуляс
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus