Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сакис Рувас - Σπάσε το χρόνο и пожарът в Club S

06 Март 2010 / 20:03:24  GRReporter
1070 прочитания

Tой е може би най-обичаният  изпълнител на  поп музика в Гърция. Симпатия към него изпитват не само млади, но и стари, а той им отвръща със същото. Сакис Рувас – изпълнителят, за когото в шоу бизнеса се носят мълви, че е вулкан от енергия е отново на гребена на вълната с новия си видео клип Σπάσε το χρόνο.  Изпълнен с много динамика и страст, но този път по- прикрита и  въздържана, Σπάσε το χρόνο отразява силната страна на певеца  – неговата експресивност  и емоционалност. Това е един наистина съвременен и привлекателен клип, който ни показва Сакис такъв, какъвто до сега не сме го познавали. Клипът светкавично стана хит, а с него изпълнителят за пореден път успя да се изкачи по стълбица към... сърцата на феновете си.

Този щастлив момент за жалост успя да затъмни пожарът в заведението на певеца - S Club. В заведението, което се намира на ъгъла на улица Вулягменис и Вурвахи певецът  пееше заедно с  Тамта, Gifted, състава CABIN 54 и Елевтерия от X-Factor II. Причините за пожара така и не се изясниха до край  (според полицията най-вероятно става въпрос за подпалване), а заведението разбира се вече не работи. Пред журналисти Сакис споменава за значението на материалните щети, които пожарът е нанесъл, но акцентира върху безпокойствието си за хората, които живеят  в сградата...  Това е един от малкото моменти, в които можем да видим певеца без обичайната му усмивка.  Усмивка заради която феновете му го обожават,  а завистливци ненавиждат.  Усмивка зад която  стои един вечно търсещ се творчески човек. Защото именно такъв е духът на Сакис. Не се страхува от предизвикателства, а точно обратното – стреми се да ги търси, като както сам неведнъж е казвал - чрез тях преоткрива себе си. Певец, актьор, водещ на телевизионна шоу-програма, участник в харитативната организация „Надежда” за финансова подкрепа на първата онколигична болница за деца и не на последно място баща... (прекрасен, по думите на неговата половинка  Катя Зигули).  Можем да го наречем и мечтател. Но от тези, които превръщат  мечтите си в реалност....  

Силното му желание за нови предизвикателства го тласна към предаването X- Factor. В X-Factor той се хвърли буквално „през глава”, а участниците в шоуто  и телевизионните зрители  така и не усетиха, че това всъщност бяха  първите  стъпки на певеца в телевизията...  Наградата на мъжкото списание Status, което в началото на миналия месец призна Сакис за певец на годината му връчи не накой друг, а именно колегите му  от X-Factor. 

Пред  журналисти Сакис заявява, че иска да открие всичките си лица и затова търси нови предизвикателства. Така чаровникът, който не слиза от класациите за най-добър изпълнител и най-секси мъж не се страхува да рискува имиджа си и се превъплъщава дори в сериен убиец с ангелско лице (става въпрос за филма  Duress, Στα Άκρα). Филмът, който  беше представен по време на фестивала в Кан и на фестивала в Солун отбеляза истински успех и дори и най-скептичните критици, които се съмняваха в актьорските качества на един „вечно засмян” певец  не се въздържаха да отправят  позитивни коментари.  Подобна е съдбата и на филма Alter Ego, в който певецът участва.  

За себе си и за киноизкуството Сакис се изказва по следния начин: „ Човек може да е всичко. Пътя, по който вървим си го избираме сами и всеки един от нас във всеки един момент  може да изпадне в екстремна ситуация ако условията го наложат”. „Независимо в кой филм ще ме видите да играя винаги играя истински, автентично. Никога не се преструвам” – коментира още работата си в киното.  За себе ситой казва още, че нищо в живота му не е било даденост, а всичко е постигнал с много труд. За тайната на успеха си твърди, че се крие в това, че се е научил да работи със себе си, дори и с цената на лични  сблъсъци и да се развива професионално и като човек.

Огромния успех, който Сакис отнесе с песента „Shake it” в Евровизия през 2004 година буквално окрили певеца. Когато обаче 6 години по-късно песента  “This is our night” изпълнена със същата жар и всеотдайност не класира Гърция на очакваното от всички високо място, Сакис коментира неуспеха по следния начин: „Стават такива неща в живота. Веднъж е добре, веднъж е зле.” Кой смее да твърди, че експресивният и търсещ все нови и нови предизвикателства певец не успява да запази равновесие?

Категории: сакис рувас музика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus