Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА първа политическа сила, Златна зора с 10,5 на сто подкрепа

14 Ноември 2013 / 08:11:32  GRReporter
981 прочитания

СИРИЗА се очертава първа политическа сила, макар и само с половин процент преднина пред управляващата Нова демокрация. Днешната опозиция се ползва с одобрението на 22 на сто от анкетираните, а партията на премиера Андонис Самарас - с 21,5 на сто. Това показват резултатите от проучването на общественото мнение, направено от агенцията Pulse RC и публикувано във вестник Пондики.
    Трета политическа сила твърдо (в проучванията на всички социологически агенции) е Златна зора, която се радва на подкрепата на 10,5 на сто от гърците. Четвъртата политическа сила е днешният коалиционен партньор в правителството социалистическата ПАСОК със 6,5 на сто подкрепа. На границата е Комунистическата партия на Гърция с 5%, извън парламента остават Независимите гърци със 4,5% и демократичната левица ДИМАР с 3%.
    В проучването прави впечатление големият брой негласуващи - 10,5 на сто. Андонис Самарас продължава да води като най-подходящ за премиер, но се увеличава подкрепата за Алексис Ципрас.

 

Категории: проучване на общественото мнение Златна зора Нова демокрация СИРИЗА премиер Андонис Самарас Алексис Ципрас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus